Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" pagarinājumā piekāpjas Čeļabinskas "Traktor"

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Čeļabinskas "Traktor" komandai.

Latvijas komanda joprojām cīnās par vietu izslēgšanas turnīrā, bet no pirmā astoņnieka to šķir trīs punkti. Pēdējo peicu maču laikā Rīgas "Dinamo" ir cietusi četrus zaudējumus.

"Dinamo" labā vārtus guva Brendons Makmilans.

Mača rezultāts tika atklāts jau pirmajā minūtē, kad pēc Riharda Mareņa piespēles no vārtu priekšas precīzi meta kanādiešu uzbrucējs Makmilans. Līdz perioda vidum rīdzinieki paspēja neizmantot vienu vairākumu, laukumā dominējot arī trešdaļas otrajā desmitminūtē un pārtraukumā dodoties ar vienas ripas pārsvaru.

Otrā perioda sestajā minūtē pirmo reizi mačā kapitulēja rīdzinieku vārtsargs Timurs Biļalovs, ripai vārtos ielidojot no saviem komandas biedriem. Metienu pa vārtiem izpildīja amerikānis Raiens Stoa, kuram tika ieskaitīts precīzs raidījums "Dinamo" cietoksnī. Perioda vidū laukuma saimnieki palika mazākumā, bet pretinieku pārspēku izturēja.

Perioda turpinājumā laukumā pārsvars piederēja viesiem, šoreiz "Dinamo" hokejistiem pārsvarā aizsargājoties. Perioda pēdējā minūtē bīstams metiens bija Kristapam Zīlem, bet šajā trešdaļā "Traktor" vārti palika neiekaroti.

Trešā perioda pirmajā pusē Rīgas komanda atguva savu iniciatīvu un ar pāris bīstamiem uzbrukumiem apdraudēja viesu vārtu drošību. Savukārt Čeļabinskas vienība bīstami uzbruka pamatlaika pēdējās divās minūtēs, tomēr rīdzinieki veiksmīgi nosargāja savus vārtus.

Ceturto maču pēc kārtas "Dinamo" spēli nenoslēdza 60 minūtēs, tādējādi komandām bija jāaizvada pagarinājums. Tiesa, tas ilga vien 14 sekundes, mājiniekiem zaudējumu sarūpējot Jonasam Enlundam.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā rīdzinieki otrdien tiksies ar Austrumu konferences līderi Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet pēc tam sekos arī mači pret Magņitogorskas "Metallurg", Bratislavas "Slovan" un Minskas "Dinamo".

Rīgas komandai gan šobrīd ir nopietni sastāva iztrūkumi, jo šajā mājas spēļu sērijā traumas dēļ nevarēs palīdzēt vienības neapšaubāmais uzbrukuma līderis Līnuss Videls, turklāt no savainojuma turpina atkopties aizsargs Metjū Majone, kurš gan laukumā varētu atgriezties tuvākajā laikā.

Tikmēr nopietnu savainojumu turpina ārstēt uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kura atgriešanos laukumā pagaidām grūti prognozēt

Rīdzinieki ar "Traktor" tikās jau 1.decembrī, kad izbraukumā nācās samierināties ar zaudējumu (0:1). Kopumā šīs komandas savā starpā tikušās 22 reizes, Latvijas vienībai svinot tikai piecas uzvaras.

Rīgas "Dinamo" ar 47 punktiem 48 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, kamēr "Traktor" ar 47 punktiem 48 mačos ir astotajā vietā Austrumos.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.