Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hārtlijs izvēlas Minskas sastāvu

Bobs Hārtlijs turnīram Minskā izvēlējies sastāvu, kura pamatkodolu veido Latvijas čempionātā spēlējošie kandidāti © REUTERS/ SCANPIX

Nākamās nedēļas nogalē par savu eksistenci atgādinās nacionālā hokeja izlase, kura Minskā Euro Ice Hockey Challenge turnīra ietvaros aizvadīs trīs spēles, pa reizei tiekoties ar Slovēnijas, Francijas un Baltkrievijas izlasēm. Jau ir zināmi spēlētāji, kuri dosies uz Minsku, taču, visticamāk, nedēļas laikā tajā tiks veiktas korekcijas.

Izvēlētais sastāvs turnīram Minskā ir ļoti interesants, un ļoti maz ticams, ka to ir izvēlējies izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš jau vairākus mēnešus ir Omskā, un viņam ir pavisam citas prioritātes. Visticamāk, šis sastāvs ir Hokeja federācijas roku darbs, kurš, protams, kaut kādā mērā ir saskaņots arī ar Hārtliju.

Veidot kodolu no pašmāju čempionātā spēlējošajiem hokejistiem, nav sliktākais, ko varēja izdarīt federācijas funkcionāri. Ja reiz kopš čempionāta pirmās dienas publikai tas tiek pasniegts kā meistarības līmenī strauji augošs, tad ir tikai loģiski, ka amatieru progress kaut kādā veidā ir jāveicina ar dāvanām, kas šajā gadījumā ir uzaicinājums uz nacionālo izlasi. Skaitīt, kura pēc jaudas varētu būt šī izlase, nav jēgas. Tik vien skaidrs, ka tā noteikti nav pirmā un ne otrā un ka šādā modelī tiks meklēts viens, varbūt divi, labi, lai būtu kaut trīs, tie spēlētāji, kuri kaut kādu iemeslu dēļ iepriekš nav bijuši novērtēti un pavasarī reāli varētu kandidēt uz dalību pasaules čempionātā. Tamdēļ arī ir šāds pasākums un tiek aizrunātas pārbaudes spēles, lai pārbaudītu līdz šim nepārbaudīto.

Hārtlijam šajā turnīrā palīdzēs Artis Ābols, Edgars Masaļskis un Aldis Āboliņš, bet pirmā kopā sanākšana plānota 5. novembrī, un, visticamāk, ka tas notiks bez Hārtlija, un, visticamāk, ka galvenais treneris komandai pievienosies vien Minskā, jo vēl 5. novembrī Hārtlijam jābūt pie saviem tiešajiem darba devējiem Omskā, kad būs jāaizvada Krievijas čempionāta spēle. Patiesībā, ne Omskā, bet gan krietni tuvākajā Balašihā, kur sava laukuma spēles aizvada Avangard.

8. novembrī plānota spēle ar Slovēniju, dienu vēlāk ar Franciju, bet 10. novembrī tikšanās ar Baltkrieviju.

Latvijas izlases sastāvs turnīram Minskā

Vārtsargi: Jānis Auziņš (Prizma), Rihards Cimermanis (Zemgale/LLU);

Aizsargi: Ralfs Freibergs (Zlin, Čehija), Artūrs Salija (Poprad, Slovākija), Hugo Jansons (Neftyanik, Krievija), Roberts Mačics (Dinamo, Krievija), Roberts Kaļķis (HK Rīga, Krievija), Pauls Svars (HK Rīga, Krievija), Kristaps Jākobsons (Zemgale/LLU);

Uzbrucēji: Edgars Kulda (Zlin, Čehija), Vladislavs Adeļsons (Zemgale/LLU), Bruno Zabis (HK Liepāja), Juris Upītis (Kurbads), Edgars Homjakovs (Kurbads), Rūdolfs Maslovskis (Mogo), Egils Kalns (HK Liepāja), Oskars Batņa, Mārtiņš Dzierkals, Frenks Razgals, Rihards Marenis, Roberts Lipsbergs (visi Dinamo, Krievija).