Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Piešķir 110 000 eiro, lai Latvija sagatavotos PČ hokejā rīkošanai

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Valdība otrdien, 2018. gada 16. oktobrī, apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto rīkojuma projektu par 110 000 eiro piešķiršanu Latvijas Hokeja federācijai, lai segtu izmaksas saistībā ar 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem sagatavošanu. Papildu finansējums tiek piešķirts 2018.gadā plānoto sagatavošanās darbu izmaksu segšanai.

2017.gada 19.maijā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (International Ice Hockey Federation, IIHF) gadskārtējā kongresa balsojumā tika nolemts, ka 2021. gadā pasaules čempionāts hokejā vīriešiem norisināsies Baltkrievijā (Minskā) un Latvijā (Rīgā). Čempionāta ietvaros Rīgā norisināsies grupu turnīrs un divas ceturtdaļfināla spēles.

Latvijas Hokeja federācija lūdza piešķirt papildus valsts budžeta līdzfinansējumu, lai kvalitatīvi sagatavotos čempionāta norisei. Ņemot vērā, ka ministrijas budžetā nav sporta pasākuma sagatavošanai nepieciešamais papildu finansējums, IZM lūdza finansējumu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Šis jautājums tika skatīts un atbalstīts arī Rīcības komitejas 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanas uzraudzībai sēdē, aicinot finansējumu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Sagatavošanās darbus veic Latvijas Hokeja federācijas izveidota organizācijas komiteja (birojs), kura funkcijas ir dažādu sadarbības līgumu sagatavošana un noslēgšana, biļešu pārdošanas plāna un dizaina izstrāde, tirdzniecības politika. Tāpat arī drošības, fanu un VIP zonas organizācija, sadarbības jautājumu risināšana ar viesnīcām un transporta uzņēmumiem. Organizācijas komiteja darbu sāka šā gada 1.jūnijā saskaņā ar IIHF vienošanos. Nepiešķirot papildu finansējumu ar čempionāta sagatavošanās darbiem saistīto izmaksu segšanai, pastāvēja risks plānotos darbus veikt nepilnīgi, zemākā kvalitātē, kā arī neizpildīt saistības, kas izriet no IIHF noteikumiem sacensību sarīkošanā.

Ar Ministru kabineta rīkojuma projektu “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”” var iepazīties Ministru kabineta mājaslapā.