Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" minimālas izredzes uzvarēt Gubernatora kausā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Par spīti karstumam, kas valda aiz loga, hokeja sezona vairs nav aiz kalniem un pirmās starpsezonas spēles pienākušas arī Rīgas "Dinamo" hokejistiem!

Rīgas "Dinamo" nedēļas sākumā aizvadīja savu pirmo pārbaudes spēli starpsezonā, ar 4:3 apspēlējot VHL klubu "Toros".

Šodien, piektajā augustā, sāksies hokeja turnīrs „Gubernatora kauss 2018”. Šajās Ņižņijnovgorodā notiekošajās sacensībās piedalīsies arī Rīgas "Dinamo". Latvijā bāzētā KHL komanda sporta totalizatora "Betsafe" vērtējumā gan ir pārliecinoši pēdējā vietā sarakstā par uzvaru šajā pārbaudes turnīrā.

Rīgas "Dinamo" nedēļas sākumā aizvadīja savu pirmo pārbaudes spēli starpsezonā, ar 4:3 apspēlējot VHL klubu „Toros”. Tā bija vienīgā pastāvīgā pārbaudes spēle vasaras kalendārā, jo pēc tās sekos tikai dalība divos turnīros - augusta izskaņā tradicionālā Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņa, bet pirms tās Nižņijnovgorodā tiks izspēlēts Gubernatora kauss.

Komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns iepriekš bija paudis plānus Gubernatora kausā iespēlēt plašāku sastāvu un dot iespējas sevi pierādīt spēlētājiem, kuriem pagaidām ir pārbaudes laika līgums, "Dinamo" rindās tādu hokejistu ir daudz. Tāpat ar komandu kopā trenējas vairāki jaunie spēlētāji no HK "Rīga".

Kontinentālās hokeja līgas komandu konkurencē Rīgas "Dinamo" netiek pieskaitīta favorītu lokam, un, ņemot vērā pēdējo sezonu neveiksmes un vājās pozīcijas kopvērtējumā, arī pirms šīs sezonas sākuma bukmeikeru prognozes liecina, ka Rīgas komanda paliks tālu aiz izslēgšanas spēļu robežas. Līdzīgs spēku attiecības novērtējums redzams arī Gubernatora kausa izcīņā, kurā kopā ar „Dinamo” piedalīsies vēl piecas KHL komandas.

Turnīra sistēma paredz, ka visas sešas komandas izspēlēs viena apļa turnīru, katra aizvadot piecas spēles. Lai arī bukmeikeri pieticīgi vērtē Rīgas „Dinamo” izredzes uz uzvaru turnīrā, pilnīgi palikt bez uzvarām gan tai neparedz, pat vēl vairāk - iespēja, ka rīdzinieki tiks pie vismaz astoņiem punktiem, novērtēta ar koeficientu 2.00.