Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

ĀM izplata informāciju hokeja faniem, kas dosies uz PČ

Ārlietu ministrija (ĀM) aicina hokeja fanus pirms došanās uz maijā Dānijā notiekošo Pasaules čempionātu hokejā apdrošināt veselību un dzīvību, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā.

Tāpat ministrija aicina iepazīties ar aktuālo informāciju par iespējamiem ceļojumu brīdinājumiem Dānijai Ārlietu ministrijas mājaslapā, kā arī viedtālrunī lejuplādēt ĀM mobilo lietotni "Ceļo droši". Ministrija arī atgādina, ka ieceļošanai Dānijā ir nepieciešams derīgs personu apliecinošs dokuments - Latvijas pilsoņiem pase vai eID karte, Latvijas nepilsoņiem - tikai pase.

ĀM arī informē, ka Dānija līdz 12.novembrim ir pagarinājusi pagaidu robežkontroli ar Vāciju. Tas nozīmē, ka policija pārbauda ceļotāju dokumentus izlases kārtībā.

Ja Latvijas valstspiederīgajam Dānijā ir zudusi pase vai personas apliecība, ĀM aicina nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību, kas atrodas Kopenhāgenā, lai saņemtu pagaidu dokumentu jeb atgriešanās apliecību, kas uz laiku aizstāj personu apliecinošu dokumentu un ļauj atgriezties Latvijā, vienu reizi šķērsojot robežu.

Ja persona palikusi bez iztikas līdzekļiem, ĀM aicina izmantot ātro naudas pārvedumu sistēmu pakalpojumus. Ja tas nav iespējams, ministrija aicina sazināties ar Latvijas vēstniecību vai zvanīt uz tālruni ārkārtas situācijām "+371 26337711", vai rakstīt uz e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv", lai konsultētos par citām iespējām saņemt finanšu līdzekļus.

Latvijas vēstniecība Dānijā Latvijas valstspiederīgajiem var palīdzēt, ja ārvalstīs nozagts vai nozaudēts ceļošanas dokuments, ja persona ārvalstīs palikusi bez naudas, ja noticis nelaimes gadījums un, ja persona aizturēta vai apcietināta. Vēstniecība nevar iejaukties tiesu, policijas un tiesību aizsardzības iestāžu darbībā, ja ārvalstī persona izdarījusi likumpārkāpumu, sniegt juridisku konsultāciju, panākt labākus ārstēšanās apstākļus slimnīcā vai ieslodzījuma apstākļus cietumā nekā vietējiem iedzīvotājiem, apmaksāt personas rēķinus par viesnīcu, jurista pakalpojumiem, medicīnisko palīdzību vai segt jebkurus citus rēķinus, kārtot nepieciešamās formalitātes, kas saistītas ar brauciena organizāciju, aviosabiedrību, banku vai citu iestāžu darbības jautājumiem un sameklēt personai apmešanās vietu, atgādina ĀM.

"Lai apliecinātu, ka Latvijas sporta līdzjutēji ir labākie pasaulē, aicinām ievērot un cienīt Dānijas likumus un tradīcijas," uzsver ĀM.