Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīga un Minskai zaudējusī Somija hokeja čempionātu rīkos 2022. gadā

© scanpix

2022.gada pasaules čempionāts hokejā norisināsies Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē, piektdien tika lemts Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) gadskārtējā kongresā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien Rīga un Minska ieguva tiesības rīkot 2021.gada pasaules čempionātu hokejā. Rīga un Minska balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīga un Minska balsojumā ieguva 54 balsis, bet Somijas kandidatūra saņēma 53 balsis.

Vēlāk kongress vienbalsīgi lēma, ka 2022.gada pasaules čempionāts norisināsies Helsinkos un Tamperē, kur top jauna multifunkcionālā halle, kas būšot modernākā Ziemeļeiropā.

Somijā pasaules čempionāts norisinājies astoņas reizes. 2012. un 2013.gadā pasaules čempionātus kopīgi rīkoja Helsinki un Stokholma. 2012.gadā izšķirošie mači norisinājās Somijas galvaspilsētā, bet gadu vēlāk čempioni tika noskaidroti Stokholmā.

scanpix

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

Rīga kandidēja uz pasaules čempionāta rīkošanu arī 2014.gadā, 2017.gadā (kopā ar Kopenhāgenu) un 2018.gadā.

Arī šī gada pasaules čempionāts norisinās divās valstīs, pasaules spēcīgākās komandas uzņemot Vācijas pilsētai Ķelnei un Francijas galvaspilsētai Parīzei.

Nākamā gada pasaules čempionāts norisināsies Dānijas pilsētās Kopenhāgenā un Herningā, 2019.gada meistarsacīkstes notiks Bratislavā un Košicē, Slovākijā, bet gadu vēlāk čempionātu uzņems Šveices pilsētas Cīrihe un Lozanna.

Latvijas valstsvienībā pasaules čempionātā augstākajā divīzijā piedalās kopš 1997.gada. Latvieši pasaules čempionātos trīs reizes spējuši iekļūt labāko septītniekā - 1997., 2004. un 2009.gadā.

Savukārt šogad notikušajās meistarsacīkstēs Latvijas izlase ierindojās desmitajā vietā.