30. septembra jubilārs: Rīgas Dinamo uzbrucējs Miks Indrašis

«Laiks skrien nereāli ātri, un divdesmit pieci gadi – jā, tas ir daudz. Tā taču ir jau puse no piecdesmit!» smaidot saka šodienas jubilārs hokejists Miks Indrašis. Viņš atzīstas, ka tāpēc dzimšanas dienas viņš vairs sevišķi negaida. «Tagad gaidu tikai Ziemassvētkus...» © F64

«Jau daudzus gadus dzimšanas diena vairs netiek svinēta tā, kā tas bija skolas gados, kad vecāki gādāja cienastu un draugi nāca ciemos,» saka hokejkluba Rīgas Dinamo uzbrucējs un Latvijas izlases hokejists Miks Indrašis. Viņu šodien sveicam 25. dzimšanas dienā!

«Tagad visa mana dzīve ir pakārtota hokejam, un tā nu ir sagadījies, ka mana dzimšanas diena iekrīt sezonas laikā, tāpēc arī šoreiz nekāda baigā svinēšana nebūs. Es to nemaz nevaru atļauties, jo katru dienu ir treniņi, un arī rīt man labā formā jābūt treniņā. Tāpēc, visticamāk, šodien būšu mājās un pa mierīgo arī nosvinēsim,» stāsta Miks Indrašis. Viņš atzīstas, ka nekad gan nav bijis liels ballētājs, labākajā gadījumā viņš kopā ar draudzeni aiziet kaut kur vakariņās.

Taujāts, vai komandā ir kādas īpašas tradīcijas jubilāru sumināšanā, hokejists atteic, ka nav gan. «Tas, kuram ir kāda jubileja, atnes pārējiem džekiem kūku, un visi viņu vienkārši apsveic. Nekā tāda,» viņš nosaka, piebilstot, ka hokejā tādām lietām nav laika.

«Arī man hokejs pagaidām ir primārais. Tie ir treniņi, spēles, izbraukumi. Ja godīgi, es savu grafiku neko tālu uz priekšu nezinu. Kad aizeju uz halli, tad uzzinu, kas jādara rīt. Gandrīz vai tā. Tāpēc neko savā dzīvē baigi nemēģinu plānot, jo nevaru zināt, kurā brīdī kas var mainīties. Turklāt daudz kas notiek pēdējā brīdī. Katrā ziņā grafiks ir pietiekami saspringts, tāpēc, kad ir kāds brīvs brīdis, gribas jau arī atpūsties, pabūt kopā ar ģimeni,» stāsta Miks Indrašis. Viņa ģimene ir draudzene Diāna Druseika, kura šīs vasaras sākumā – 13. jūnijā – dāvājusi sportistam dēlu. Mazulītim dots vārds Rauls. Diāna un Miks, starp citu, viens otram ir pirmā mīlestība – abi satikušies vienā klasē, kopā mācoties Rīgas Ezerkrastu vidusskolā Juglā.

«Sajūtas ir diezgan foršas,» kļuvis par tēti, atzīst Miks Indrašis. Viņš apgalvo, ka bērniņa dēļ nekāda stresa abiem ar Diānu nav. «Jūtamies diezgan brīvi, jo patiesībā viss ir ļoti vienkārši,» apgalvo jaunais tētis, piebilstot, ka ar savām jaunajām lomām abi ir jau apraduši. Arī pa naktīm dēliņš vecākiem ļauj gulēt. «Protams, vienreiz naktī ir jāceļas, lai viņu pabarotu, bet tā viņš ir ļoti, ļoti mierīgs bērns. Vismaz pagaidām,» priecīgi stāsta Raula tētis. Viņš neslēpj, ka līdz ar bērniņa ienākšanu šai pasaulē viņa dzīve ir kļuvusi vēl interesantāka. Turklāt ir pamainījušās vērtības un prioritātes.

Tiesa gan, mazais tik ātri aug, ka tētis nespēj izsekot līdzi. «Hokeja dēļ diezgan daudz esmu prom no mājām, tāpēc, kad atgriežos, liekas, ka viņš jau atkal ir bišķiņ paaudzies. Tāda sajūta, ka bērns drusku skrien man pa priekšu.»

Ko hokejistam novēlēt dzimšanas dienā? «Vienmēr jau liekas, ka vajag visu ko, bet laikam jau galvenais ir veselība un lai maniem tuvākajiem cilvēkiem viss ir kārtībā,» mirkli apdomājies, saka Miks Indrašis, norādot, ka viņa profesijā bez veselības nu nekādi, tāpēc, viņaprāt, tas ir īstais novēlējums arī jau divdesmit piecos gados. Hokeja uzbrucējs gan atzīst, ka uz laukuma fiziskā veselība īpaši saudzēta netiek, taču par to tiek domāts pārējā laikā. «Mums ir daudz jātrenējas, jāmēģina pareizi ēst, un no tādām it kā mazām ikdienas lietām veselība arī nostiprinās.».



Svarīgākais