Prāgas spekulanti sīkstāki par latviešu faniem

© F64

Jau pērn novembrī bija skaidrs, ka biļetes uz daudzām pasaules čempionāta hokejā spēlēm kļūs par deficītu. Taču daudzi Latvijas hokeja izlases fani nenokāra degunu un, līdzīgi kā iepriekšējos čempionātos, lika cerības uz biļešu spekulantiem, kas pie arēnas varētu tirgot biļetes pat lētāk nekā kasē.

«Es biļetes pirkšu no spekulantiem pirms spēles – būs lētāk. It sevišķi pēc spēles sākuma,» šādas frāzes tika izteiktas ne reizi vien pirms hokeja čempionāta Prāgā. Cita frāze – kuram tad interesē Latvijas izlases spēles! Abi šie pareģojumi izrādījās aplami, vismaz uz pirmajām čempionāta spēlēm. 1. maija spēlē Latvija pret Kanādu brīvu vietu arēnā izrādījās ļoti maz. Izrādās, čehi patiešām mīl hokeju un ir gatavi uz visām iespējamām spēlēm, tostarp arī skatīties Latvijas hokeja izlases sniegumu.

Spekulantu, pārsvarā maza auguma melnīgsnēju vīreļu, pie arēnas pirms spēles sākuma tiešām netrūka. Viņi neuzbāzīgi staigā ar plāksnītēm need tickets. Tas viesa cerības, ka nu būs kārotā iespēja tikt pie lētākām biļetēm. Taču nekā. Kādam pārītim par divām biļetēm uz Latvijas–Kanādas spēli melnīgsnējie vīriņi prasīja 1000 eiro. Citiem otrā kategorija piedāvāta par 200–300 eiro. Paši čehi tikt vaļā no savām biļetēm uz šo spēli, kas tika iegādātas komplektā ar Čehijas–Zviedrijas biļetēm, arī nesteidzās. Gala rezultāts – vairāki latvieši, nepārspīlējot vismaz 100, palika gariem deguniem un nolēma spēli skatīties turpat blakus esošajā fanu teltī.

Vīlās arī tie, kas no melnīgsnējiem vīriņiem cerēja biļetes uz Latvijas–Kanādas spēli izspiest par lētāku naudu pēc spēles sākuma. Bet, nē! Lētākā maksa, par kuru latvieši iegādājās biļetes no spekulantiem, bija 80 eiro. Noveicās dažiem, uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmiem latviešiem, kuri biļetes par puscenu iegādājās no citiem letiņiem, kuriem kāds no kompanjoniem nebija atbraucis uz spēli.

Situācija ar Latvijas–Čehijas spēli brīnumainā kārtā bija pat nedaudz labāka. Melnīgsnējie vīreļi tirgoja biļetes par 100 eiro. Bet arī tad netrūka letiņu, kas bija aprēķinājuši, ka pēc spēles sākuma biļetes cena nokritīs vismaz līdz 30 eiro, taču tā nenotika, un atkal latviešu fanu pūļi spēli skatījās ārā fanu teltī, nevis arēnā.

Svarīgākais