Girgensonam pirmā rezultatīvā piespēle NHL

Bufalo „Sabres” ar sezonas sākumu patiešām nevar lepoties, proti, šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) komanda piedzīvoja septīto zaudējumu septiņās spēlēs. Šoreiz ar 1:2 atzīts Minesotas „Wild” pārākums, tiesa, pirmo rezultatīvo piespēli savā NHL karjerā izdarīja Zemgus Girgensons

.

Zemgus Girgensons šonakt laukumā pavadītajās 11 ar pusi minūtēs bija viens no pamanāmākajiem „Sabres” spēlētājiem. Ar rezultatīvu piespēli viņš izkārtoja Bufalo vienīgo vārtu guvumu, izdarīja trīs metienus pa vārtiem un četrus spēka paņēmienus, kā arī bloķēja vienu pretinieku metienu, pabeidzot spēli ar pozitīvu lietderības koeficentu +1. Girgensonam šis bija otrais punkts aizvadītajās septiņās NHL spēlēs.

Jau spēles sākumā „Sabres” nokļuva iedzinējos, kad nespēja sadalīt sedzamos pretinieku ātrajā uzbrukumā un labā metiena pozīcijā nokļuva Kails Brodzaks (0:1). Uzreiz pēc tam Bufalo nokļuva vairākumā, jo tikai ar noteikumu pārkāpumu uz zilās līnijas izdevās apturēt ātrā slidojumā esošo Girgensonu. „Sabres” gan šo pārsvaru neprata izmantot un kopumā spēlēja vāji un neorganizēti, tiesa, viens pats Girgensons bija pamanījies periodā izdarīt vairāk spēka paņēmienus nekā visa „Wild” komanda kopā (4:3).

Otrā perioda sākums aizkavējās apgaismojuma problēmu dēļ, taču tas netraucēja „Sabres” izvērst nelielu ofensīvu, kuras laikā lieliska iespēja bija Jūhanam Lāšonam, taču viņš meta garām jau pustukšajiem vārtiem. Pēc tam gan „Sabres” tika iespiesti savā zonā gandrīz uz 10 minūtēm, taču rezultāts palika nemainīgs līdz 35. minūtei, kad Girgensons viduszonā pretiniekam atņēma ripu un, ieslidojis „Wild” zonā, pēc nelielas pauzes izdarīja atspēli Braienam Flinam, kurš ar atkārtotu metienu panāca neizšķirtu.

Pēc minūtes Girgensonam bija laba iespēja pašam gūt vārtus, taču metienu no tuvas distances atvairīja Džošs Hārdings. Izlīdzinājuši gan rezultātu, gan spēles gaitu „Sabres” hokejisti sāka gaidīt perioda beigās pārāk drīz, un viņus sodīja Džeisons Pominvils, iemetot ripu vārtos deviņas sekundes pirms pārtraukuma. Šī bija pirmā reize, kad savulaik „Sabres” rindās 578 spēles aizvadījušais Pominvils viesojās Bufalo citas komandas kreklā, un viņš uzreiz sarūgtināja mājiniekus ar vārtiem, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesoši.

47. minūtē Girgensons tika asi iegrūsts apmalē, taču Bufalo katastrofāli vājais vairākums (realizētas divas no sezonas 25 iespējām) ļāva „Wild”, kura līdz šim katrā sezonas mačā bija ielaidusi vismaz vienus vārtus mazākumā, nosargāt vārtus neskartus. Vienādos sastāvos „Sabres” uzbruka vairāk, taču neizšķirtu panākt neprata un zaudēja ar 1:2. Divas minūtes pirms spēles beigām Bufalo arī iekrita pretuzbrukumā divi pret viens, taču aizsardzībā paspēja Girgensons, kurš ar nūju palīdzēja nokrist Denijam Hītlijam, turklāt to izdarīja bez noteikumu pārkāpuma ("Wild" līdzjutēji gan nez vai bija apmierināti ar šādu tiesneša lēmumu).

Minesotas „Wild” šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas, savukārt „Sabres” un Ņūdžersijas „Devils” joprojām ir vienīgās komandas NHL ar nullītēm uzvaru ailēs. Savu nākamo spēli Girgensons un „Sabres” aizvadīs jau rīt, kad Ņujorkā spēkosies ar „Islanders” un centīsies izrauties no pēdējās vietas kopvērtējumā.

Citās spēlēs

Par savu sakāvi (1:4) sezonas sākumā Bostonā atriebusies Detroitas „Red Wings”, kura ar 3:2 pieveica „Bruins”. Stīvena Vaisa un Daniela Klīrija vārtu guvumi palīdzēja „Red Wings” iegūt pārsvaru 3:1 jau otrā perioda vidū, un tikai pašās spēles beigās Milans Lucičs vienus vārtus atguva. Pirmoreiz Detroitas vārtos šosezon stājās zviedrs Jūnass Gustavsons, kurš atvairīja 28 no 30 metieniem un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, turklāt palīdzēja komandai neitralizēt visus piecus „Bruins” vairākumus.

Savukārt Niklass Bekstrēms ar pāris minūšu intervālā izdarītām trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Vašingtonas „Capitals” apspēlēt „Oilers” aizsardzību (4:2). Ironiskā kārtā Bekstrēms spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficentu -1, savukārt viņa komandai šī bija tikai otrā uzvara sezonā.

Svarīgākais