VIDEO. Policija izmeklē „Euro 2024” drošībnieku cietsirdību pret futbola faniem

© Unsplash

Vācijas policija izmeklē video, kurā, šķiet, redzams, kā futbola līdzjutējs tiek spārdīts un sists ar dūrēm, kamēr drošības darbinieki viņu aiztur „Euro 2024” spēlē, vēsta sky.com.

Portugāles medijos publicētajos kadros redzami vairāki drošības darbinieki oranžās un dzeltenās vestēs, kas aiztur divus vīriešus betona tunelī, kas ved uz laukumu, kur Portugāle pirmdien Frankfurtē spēlēja ar Slovēniju.

Video redzams, kā viens cilvēks tiek turēts ar seju pret grīdu, bet cita persona, kas piespiesta pie sienas, šķiet, saņem trīs sitienus pa galvu, pēc tam tiek novilkta zemē un saņem vairākus spērienus.

Eiropas futbola pārvaldes institūcija UEFA, kas organizē turnīru, paziņoja, ka ir informēta par incidentu, kas notika Portugāles - Slovēnijas spēles laikā un nosoda jebkādu vardarbīgu uzvedību.

"Par video redzamo incidentu policija ir sākusi izmeklēšanu. UEFA nevar sniegt plašākus komentārus, kamēr izmeklēšana nav pabeigta," vēstīts organizācijas oficiālajā paziņojumā.

Biedrība „Football Supporters Europe”, kurā ietilpst līdzjutēju grupas no visa kontinenta un kas sadarbojas ar UEFA, sacīja: "Ikvienam, kas atzīts par atbildīgu vardarbībā, nav vietas stadionā, un viņam ir jāsaņem sods par savu rīcību."

Minētā spēle pamatlaikā noslēdzas ar rezultātu 0:0, bet pēcspēles soda sitienu sērijā Portugāle pārspēja Slovēniju.

Drošība „Euro 2024” turnīrā tika rūpīgi pārbaudīta pēc tam, kad līdzjutēji Portugāles spēles laikā iegāja laukumā, meklējot pašbildes ar šīs valsts superzvaigzni Krištianu Ronaldu.

Svarīgākais