Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Lembergs un Voins paraksta līgumu par Eiropas U16 čempionāta rīkošanu Ventspilī

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs šodien parakstīja sadarbības līgumu par 2012.gada Eiropas U16 čempionāta basketbolā kadetiem rīkošanu Ventspilī.

Astoņas komandas Ventspilī sacentīsies no 19. līdz 25.jūlijam, četras labākās valstsvienības kvalificēsies "play-off" spēlēm, kas 27.-29.jūlijā notiks Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Ventspils ir piektā Latvijas pilsēta, kura uzņems Eiropas un pasaules jaunatnes čempionātus. Iepriekš līdzīga mēroga sacensības notikušas Rīgā (2001, 2008, 2009, 2011), Valmierā (2007, 2009, 2011), Liepājā (2009, 2010, 2011) un Grobiņā (2010).

Aivars Lembergs, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs: "Vasarā Ventspils uzņems Eiropas U16 čempionāta un otro reizi rīkos "Govju parādi". Pie Ventspils Olimpiskā centra ieejas izvietosim no ziediem veidotu basketbola bumbu. Arī viena no "Govju parādes" skulptūrām būs veltīta Eiropas čempionātam".

Valdis Voins, Latvijas Basketbola savienības prezidents: "Latvijas Basketbola savienība sesto gadu pēc kārtas rīko Eiropas čempionātu. Iepriekšējos gados turnīrus rīkojām Liepājā, Valmierā un Rīgā, šogad mums pievienojas Ventspils – viens no vadošajiem basketbola centriem valstī. Ar Latvijas Sporta spēļu asociācijas starpniecību ceram piesaistīt papildus valsts līdzekļus, jau esam veikuši sarunas ar premjerministru Valdi Dombrovski. Vēlamies, lai U16 un U18 čempionātu spēles tiktu pārraidītas Latvijas sabiedriskajā televīzijā".

Ziedonis Jansons, Latvijas U16 valstsvienības treneris: "Izlasē pārbaudīsim 28 kandidātus no vairāk nekā 10 Latvijas pilsētām. Pārstāvētas Madonas, Jēkabpils, Valmieras, Jelgavas, Saldus, Talsu, Ventspils, Liepājas un Rīgas sporta skolas, turklāt galvaspilsētā mācās puiši no Gulbenes, Krāslavas un citām valsts pilsētām. Esam aizvadījuši pārbaudes spēles Baltkrievijā, Tallinā un Turcijā. Sagatavošanos sāksim 10. jūnijā Rīgā. Atbilstoši finanšu iespējām plānojam aizvadīt treniņnometnes Rojā, Kandavā un Ventspilī".

Raimonds Zeps, Eiropas U16 un U18 čempionātu direktors: "FIBA Eiropa pirmo reizi uzticējusi kadetu un junioru čempionātus rīkot vienlaikus divām valstīm - Latvijai un Lietuvai".

Latvijas valstsvienība B grupā sacentīsies pret Spāniju, Ukrainu un Krieviju. A grupā spēlēs Turcija, Itālija, Horvātija un Anglija. Pārējās astoņas komandas sacentīsies Lietuvas pilsētā Paņevēžā (C grupā - Serbija, Slovēnija, Lietuva, Vācija; D grupā - Polija, Čehija, Francija, Grieķija). Katras grupas trīs labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā, bet neveiksminieces pārbrauks uz Viļņu.

Latvijas spēļu kalendārs B grupā

19.jūlijs plkst.18:45 Latvija - Spānija

20.jūlijs plkst.18:30 Ukraina - Latvija

21.jūlijs plkst.18:30 Krievija - Latvija.