Sākta basketbola kluba "ASK Rīga" bankrota procedūra

Šodien notikušajā kreditoru sapulcē nolemts sākt par maksātnespējīgu atzītā basketbola kluba "ASK Rīga" bankrota procedūru, ceturtdien ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Notikušajā kluba kreditoru sapulcē kļuva skaidrs, ka izlīgums ar kreditoriem un kluba sanācija nav iespējama, tāpēc tiks sākts bankrota process. Basketbolistiem un citiem kreditoriem, kuriem palicis parādā klubs, cerības saņemt naudu ir niecīgas.

"Protams, cerība mirst pēdējā, un ceram, ka kaut ko atgūsim," atzina bijušais "ASK Rīga" spēlētājs Uvis Helmanis. "Vienmēr jau pastāv niecīgs procents, ka kaut ko tomēr var atgūt."

Basketbola klubs par maksātnespējīgu šā gada 9.jūnijā ar tiesas spriedumu tika atzīts no 24.aprīļa. Par administratori tika apstiprināta Zinta Zālīte-Rukmane.

Kā ziņots, lietu par "ASK Rīga" maksātnespēju Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa izskatīja 8.jūnijā un visi procesa dalībnieki atzina, ka klubs ir maksātnespējīgs.

Septembra vidū par darbības beigšanu paziņoja iniciatīvas grupa "ASK Rīga" atjaunošanai, tādejādi lemjot, ka maksātnespējīgais basketbola klubs "ASK Rīga" netiks atjaunots.