"Lauvas" rāda labu spēli un izcīna pirmo uzvaru BBL

Trešdien, 2.novembrī, pie savas pirmās uzvaras Baltijas Basketbola līgas ietvaros tika "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas savā laukumā skaistā mačā, rādot ļoti labu sniegumu, ar rezultātu 104:93 apspēlēja University of Tartu" komandu no Igaunijas.

Atpūta liepājniekiem pirms šīs spēles bija ļoti īsa, jo dienu iepriekš "Lauvām" bija jāaizvada Latvijas Basketbola līgas spēle pret "BA Turība" komandu, kurā tika izcīnīta pirmā pārliecinoša uzvara šajā sezonā ar rezultātu 85:64.

Nenoliedzami, trešdienas spēļu pretinieki bija krietni vien spēcīgāki sāncenši kā dienu iepriekš, taču liepājnieki jau no pirmajām mača minūtēm parādīja to, ka cīņa par uzvaru būs ļoti interesanta. Pirmās desmit minūtes ritēja punkts punktā un tās noslēdzās ar rezultatīvu neizšķirtu - 25:25.

Otrajā ceturtdaļā viesi pamazām pārņēma vadību mačā, līdz ar to, pirmais puslaiks arī noslēdzās ar igauņu komandas piecu punktu pārsvaru - 43:48. Otro puslaiku fantastiski iesāka liepājnieki - vairākas skaistas epizodes, deviņi punkti pēc kārtas un jau četru punktu pārsvars mājiniekiem (52:48). "Lauvas’’ apstādināmi vairs nebija un pēc Kravčenko tālšāviena jau plus deviņi (60:51), bet ceturtdaļu noslēdzot vēl iespaidīgāk plus 13 (77:64).

Izšķirošajā ceturtdaļā uz brīdi rezultāta starpība saruka līdz sešiem punktiem, taču tas arī bija viss un īstajā brīdī veiksmīgi nospēlēja Maijo, Kravčenko un Andrukaitis, kā rezultātā "Lauvas" izcīnīja savu pirmo uzvaru BBL - 104:93.

Lieliski šajā vakarā bija Džošua Maijo un komandas kapteinis Mārtiņš Kravčenko, kuri pretiniekus sarūgtināja, attiecīgi, ar 28 un 26 punktiem. "Lauvas" rindās debitēja arī uz pārbaudes laiku pieaicinātais Reimonds Nelsons Kails, kurš šajā mačā izcēlās ar sešiem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

Nākošo spēli "Lauvas" aizvadīs jau piektdien, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies Armands Šķēle un viņa pārstāvētā Igaunijas čempionvienība "Kalev/Cramo". BBL kalendārs pēdējās dienās nav bijis īpaši pateicīgs liepājniekiem, taču pēc pēdējo divu spēļu rezultātiem spriežot gaidāmais mačs noteikti būs spraigs un interesants. Spēles sākums piektdienas vakarā pulksten 19:30.