LBL direktors: BK "Jelgava" ir nokārtojusi BK "Zemgale" parādus

Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Abrams norāda, ka basketbola klubs Jelgava pilda uzņemtās saistības un pauž neizpratni par Jelgavas basketbola saimniecības iekšējo pretrunu iznešanu apspriešanai publiskajā telpā.

Latvijas Basketbola savienība e-pasta formā saņēmusi klubs Zemgale vadītāju un biedru parakstītu LBS prezidentam V.Voinam adresētu vēstuli, kurā aicina liegt BK Jelgava dalību LBS rīkotajos čempionātos, kamēr nav nokārtotas saistības ar BK Zemgale.

"Pēc tam, kad 2010./2011.gada sezonas beigās BK Zemgale nonāca finansiālās grūtībās, jo Jelgavas dome nepiešķīra vairākkārt solīto finansiālo atbalstu, un tādēļ klubs nespēja laicīgi izpildīt savas saistības pret spēlētājiem, pie mums vērsās BK Jelgava valdes priekšsēdētājs Uldis Krūklītis ar priekšlikumu pārņemt BK Zemgale finansiālās saistības pretī saņemot tiesības BK Jelgava noslēgt līgumus ar BK Zemgale spēlētājiem, kā arī tiesības pārņemt BK Zemgale izcīnītās vietas dalībai LBL1 un LBL2 divīzijās, un Baltijas basketbola līgā (BBL).

2011.gada 26.augustā biedrības BK Zemgale biedri pieņēma lēmumu atbalstīt BK Jelgava valdes priekšsēdētāja Ulda Krūklīša priekšlikumu un pilnvarot BK Zemgale valdes priekšsēdētāju Jāni Bacānu parakstīt šo vienošanos. Diemžēl līdz šim brīdim no BK Zemgale neatkarīgu apstākļu dēļ šī vienošanās nav parakstīta, jo to atsakās darīt BK Jelgava valdes priekšsēdētājs. Uzskatām, ka BK Jelgava ir maldinājusi LBS un BK Zemgale ar nolūku nepildīt savas saistības pret BK Zemgale spēlētājiem un treneriem," rakstīts vēstulē.

Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Abrams norāda, ka 20.jūlijā LBS saņēma jūnijā nodibinātās biedrības Basketbola klubs Jelgava valdes locekļa Ulda Krūklīša parakstītu vēstuli. Tajā LBS tiek informēta par vienošanos starp BK Jelgava un BK Zemgale - Jelgava sedz Zemgale saistības, savukārt Zemgale piekrīt BK Jelgava līdzdalībai LBL.

Kopš tā laika BK Jelgava izpildījusi uzņemtās saistības pret LBS, tai skaitā nokārtojusi arī Zemgales parādus par 2009.gada sezonu. No Zemgales puses līdz šim nav saņemtas nekādas pretenzijas par BK Jelgava saistību nepildīšanu.

"Gan BK Zemgale, gan BK Jelgava dibinātāju lokā pārstāvēta Jelgavas dome. Tāpēc nav īsti saprotams mēģinājums pilsētas iekšējo pretrunu risināšanā iesaistīt visu Latvijas basketbola sabiedrību," uzsver E.Abrams.

Svarīgākais