Džefs Bezoss izrādījis interesi par Porziņģa pārstāvētā "Celtics" iegādi

© Kaspars Krafts / F64

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Bostonas "Celtics" varētu iegādāties pasaulē otrs bagātākais cilvēks Džefs Bezoss, vēsta sporta apskatnieks BIls Simonss.

Jau ziņots, ka jūlija sākumā "Celtics" īpašnieki uzsāka komandas pārdošanas procesu. "Boston Basketball Partners LLC" plāno pārdot lielāko daļu savu akciju 2024.gadā vai 2025.gada sākumā. Savukārt līdz 2028.gadam ieplānots pārdot visas kluba akcijas.

Simonss vēsta, ka šobrīd par "Celtics" iegādi interesējas "Amazon" dibinātājs Bezoss. Viņa bagātība veido nepilnus 200 miljardus ASV dolāru, kas viņu padarītu par turīgāko NBA kluba īpašnieku.

Arī viens no pašreizējiem "Celtics" līdzīpašniekiem Stīvs Paljuks iepriekš norādīja, ka ir gatavs iesaistīties kluba akciju pirkšanā.

Jūnijā "Celtics" kļuva par NBA čempioni, finālsērijā ar 4-1 pieveicot Dalasas "Mavericks" vienību.

"Boston Basketball Partners LCC", kuru vadīja kapitāla investors Viks Grousbeks, viņa tēvs un investors Ērvins Grousbeks kopā ar riska kapitāla investoru Paljuku, 2002.gadā iegādājās "Celtics" par 360 miljoniem ASV dolāru no Gastonu ģimenes. Gastoniem komanda iepriekš piederēja kopš 1983.gada.

Pašreizējo īpašnieku vadībā "Celtics" izcīnīja arī savu iepriekšējo čempiontitulu 2008.gadā.

Sports

Pēc nedēļu ilgām sacensībām senajos nomadu sporta veidos, ar īpašu, sportistiem veltītu, ceremoniju Kazahstānas galvaspilsētā Astanā noslēgušās piektās Pasaules nomadu spēles. Kā jau vairākkārt esam minējuši, šis ir lielākais nacionālo sporta veidu notikums visā pasaulē, kas ir oficiāli iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Svarīgākais