Biedriņš ignorē baumas par aizmainīšanu, koncentrējas uz spēli

NBA kluba Goldensteitas «Warriors» latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš uzsver, ka viņu nesatrauc baumas par iespējamo pārcelšanos uz citu komandu, «San Francicsco Chronicle» atzīst Latvijas izlases basketbolists, ziņo portāls "Apollo".

Iepriekš Biedriņa vārds pārādījies dažādos iespējamos darījumos, kuru rezultātā «Warriors» komandai pievienotos Šonsijs Bilapss, Kriss Bošs vai Amārs Stademairs, tomēr 23 gadus vecais latviešu centrs joprojām ir Kalifornijā.

«Tas mani nemaz nesatrauc,» uzsver Biedriņš. «Tā būs vienmēr. Allaž nāksies dzirdēt baumas par maiņas darījumiem, taču nedrīkst par to domāt ik reizi, kad tavs vārds tajās parādās. Nedrīkst par to dusmoties.»

Katrā no iepriekšējām piecām NBA sezonām Biedriņš ir uzlabojis savu statistiku, pagājušajā sezonā sasniedzot karjeras labākos rādītājus - 11,9 punkti un 11,2 atlēkušās bumbas.

«Sagaidu no viņa labu sezonu,» norāda «Warriors» galvenais treneris Dons Nelsons. «Galvenais, lai viņš turpinātu darīt to, ko ir darījis līdz šim. Nedomāju, ka redzēsim viņa spēlē kaut ko jaunu, taču mēs tik un tā esam priecīgi, ka viņš ir mūsu komandā.»

«Viens no mūsu mīnusiem ir cīņa par atlēkušajām bumbām. Bet viņš ir mūsu labākais cīnītājs, tādēļ laukumā pavadīs tik ilgu laiku, cik vien vēlēsies,» piebilst Nelsons.

Biedriņš norāda, ka komandā nepieciešami spēlētāji, kuri palīdz jaunajiem koncentrēties basketbolam. «Dažādas blakuslietas vienmēr būs tev apkārt, tādēļ jābūt pārliecībai, ka rīkojies pareizi.»

Andra vienkāršība attieksmē pret komandas biedriem nav palikusi nepamanīta. Entonijs Morouvs kopā ar Biedriņu bieži vien paliek pēc treniņa, lai piestrādātu pie soda metieniem.

«Viņš izvēlas klusākus brīžus, kā šādus, ja vēlas tev kaut ko pateikt,» norāda Morouvs. «Viņam nav problēmu pateikt, kas būtu jāizdara, turklāt viņš to pasaka pareizākajā veidā. Tādēļ viņš ir viens no svarīgākajiem komandas spēlētājiem.»

Biedriņš cenšas pilnveidot savu spēli pirms gaidāmās sezonas un ir redzams, ka viņš ir kļuvis agresīvāks uzbrukumā.

«Kļūst arvien grūtāk un grūtāk, jo pretinieki tevi arvien labāk iepazīst un zina, ko tev patīk darīt vislabāk, tādēļ jācenšas pilnveidot savu spēli un izmantot kaut ko jaunu,» skaidro Biedriņš. «Esmu NBA pietiekami ilgi, lai saprastu visu, kas notiek, un vēlos izmantot savu pieredzi, lai palīdzētu komandai.»

Svarīgākais