Noslēgts NBA vēsturē lielākais līgums

© unsplash.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās sezonas čempionvienība Bostonas "Celtics", kuru pārstāv arī latvietis Kristaps Porziņģis, panākusi vienošanos par līguma pagarināšanu ar vienu no līderiem Džeisonu Teitamu uz pieciem gadiem, vēsta vairāki ASV mediji.

Kā ziņo "The Athletic" un ESPN, līgums tiks noslēgts par maksimāli iespējamo summu 314 miljoniem ASV dolāru (292,2 miljoni eiro), kas ir jauns līgas rekords. Tas stāsies spēkā 2025./2026. gada sezonā, paturot Teitamu komandā līdz 2030. gadam.

Iepriekš lielākais līgums piederēja citam "Celtics" spēlētājam Džeilenam Braunam, kurš pērn vienojās par piecu gadu sadarbības turpināšanu, kopumā tiekot atalgots ar 304 miljonu ASV dolāru līgumu.

Aizvadītajā sezonā Teitams vidēji mačā izcēlās ar 26,9 gūtiem punktiem, 8,1 izcīnītu atlēkušo bumbu un 4,9 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas spēlēs Teitams vidēji mačā guva 25 punktus, izcīnīja 9,7 bumbas zem groziem un izdarīja 6,3 rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka svētdien "Celtics" vienojās par līguma pagarināšanu uz četriem gadiem arī ar aizsargu Deriku Vaitu.

Visiem pieciem pagājušās sezonas pamatsastāva spēlētājiem - Teitamam, Braunam, Vaitam, Porziņģim un Džrū Holidejam - ir līgumi arī uz nākamo sezonu.