Atlasīti 12 basketbolisti startam olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā

© Dmitrijs Suļžics/MN

No 15 kandidātiem, kuri piedalījās treniņos un pārbaudes spēlēs, Latvijas vīriešu basketbola izlases 12 spēlētāju sarakstā startam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā sastāvā nav iekļauti Artūrs Kurucs, Mārcis Šteinbergs un Anžejs Pasečņiks, svētdien paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki turnīram ir izvēlējies šādu sastāvu: Rodions Kurucs, Mareks Mejeris, Dāvis Bertāns, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits, Artūrs Strautiņš, Jānis Strēlnieks, Klāvs Čavars, Rihards Lomažs, Artūrs Žagars un Kristers Zoriks.

No sastāvā iekļautajiem spēlētājiem astoņi piedalījās 2023.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, Strēlniekam un Dairim Bertānam ir četru, Mejerim - triju, Dāvim Bertānam un Timmam - divu, Šmitam - viena Eiropas čempionāta finālturnīra pieredze.

Pirms astoņiem gadiem olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā piedalījās Strēlnieks, Dairis Bertāns, Timma un Mejeris.

Banki izsaka pateicību visiem basketbolistiem, kuri "piedalījās izlases sagatavošanās procesā un centās parādīt labāko sniegumu", piebilstot, ka komanda koncentrējas turnīra pirmajai spēlei ar Gruzijas komandu.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra grupā Latvijas izlases pretinieces būs Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlēs Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7.jūlijam. Latvijas valstsvienība A grupas turnīrā 2.jūlijā, plkst.19, spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 3.jūlijā, plkst.19, - ar Filipīnu komandu.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar kādu no B grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Latvijas basketbolisti divās aizvadītajās pārbaudes spēlēs "Arēnā Rīga" ar 84:63 uzvarēja Ēģiptes valstsvienību, bet Tamperē ar 84:90 zaudēja Somijai.

Lukam Banki Rīgā palīdzēs treneri Jānis Gailītis un Artūrs Visockis- Rubenis.

Latvijas izlases sastāvs Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas U-BT, Rumānija), Dāvis Bertāns (Šarlotas "Hornets", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Jānis Timma, Jānis Strēlnieks (abi - Santjago de Kampostelas "Obradoiro", Spānija), Rolands Šmits (Stambulas "Anadolu Efes", Turcija), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars ("Yokohama", Japāna), Rihards Lomažs (Boloņas "Virtus", Itālija), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkimspor", Turcija), Artūrs Žagars (Viļņas "Wolves", Lietuva).

Sports

Finansējumu izdevumu, kas saistīti ar sagatavošanos un dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, segšanai varētu saņemt tikai Latvijas basketbola izlase, liecina izmaiņas rīkojuma projektā, ko Izglītības un zinātnes ministrija nodevusi atkārtotai saskaņošanai.

Svarīgākais