"Celtics" galvenais treneris: Porzinģis nežēlīgi centās, lai tikai varētu spēlēt

© USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix/Leta

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa laukumā pavadītās minūtes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā bija vērtīgas Bostonas "Celtics" komandai, pēc trofejas izcīnīšanas uzsvēra vienības galvenais treneris Džo Mazulla.

Porziņģis ar bostoniešiem pirmdien izcīnīja čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

Finālsērijas piektajā mačā "Celtics" savā laukumā ar 106:88 (28:18, 39:28, 19:21, 20:21) pārspēja Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām tiekot pie panākuma ar 4-1. Bostonas komandai tas ir pirmais čempiontituls kopš 2008.gada.

Pēdas savainojuma dēļ Porziņģis nepiedalījās iepriekšējās divās finālsērijas spēlēs. Cita trauma viņam liedza izlaist lielāko daļu no izslēgšanas turnīra.

"Viņš nežēlīgi centās, lai tikai varētu spēlēt. Tas daudz ko pasaka par komandu - ikviens ir gatavs darīt jebko, lai tikai uzvarētu. Un, lai gan viņš nebija gatavs uz visiem 100%, viņš teica, ka grib spēlēt, jo apzinājās, ka var mums ko dot. Un es domāju, ka tās minūtes, ko viņš mums palīdzēja, bija vērtīgas," pēc sezonas pēdējās spēles stāstīja Mazulla.

"Celtics" ar 18 čempiontituliem kļuvusi par NBA vistitulētāko vienību. Pirms tam Bostonas komanda dalīja titulētākās komandas godu ar 17 trofejas izcīnījušo Losandželosas "Lakers".