Mazulla: Porziņģis dara visu iespējamo, lai laukumā atgrieztos NBA fināla pirmajā spēlē

© Kaspars Krafts/MN

Bostonas "Celtics" Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis dara visu iespējamo, lai laukumā atgrieztos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmajā finālspēlē, reģionālajam televīzijas sporta kanālam "NBC Sports Boston" otrdien paziņoja "Celtics" treneris Džo Mazulla.

Porziņģa pārstāvētā "Celtics" šosezon ir sasniegusi NBA izslēgšanas spēļu finālu, kurā tiksies ar latvieša bijušo komandu Dalasas "Mavericks". Pirmā spēle sērijā līdz četrām uzvarām ir paredzēta ceturtdien.

"Viņš smagi strādā. Viņš ir piedalījies vairākos treniņos. Skatīsimies, kā viņš fiziski jutīsies nākamajās dienās, taču viņš dara visu iespējamo, lai atgrieztos laukumā. Redzēsim, kā viņš jutīsies spēles dienā," saka Mazulla.

"Nezinu, vai esmu simtprocentīgi gatavs. Redzēsim. Līdz šim esmu ieguldījis lielu darbu, lai būtu sportiskajā formā," saka Porziņģis.

"Tāds ir plāns - atgriezties laukumā pirmajā finālspēlē. Vēl ir atlikušas pāris dienas, kas var ko mainīt. Katra diena man dod mazliet vairāk laika, lai kļūtu labākam," piebilst Latvijas basketbolists.

Vēl optimistiskāks viedoklis, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, ir "The Athletic" basketbola apskatniekam Šemam Šaranjam, kurš savā tīmekļa vietnes "X.com" kontā ziņo, ka "ir sagaidāms, ka ceturtdienas vakarā Porziņģis atgriezīsies laukumā NBA fināla pirmajā spēlē ar Dalasas "Mavericks"".

Latvijas basketbolists nav spēlējis kopš 29.aprīļa, kad izslēgšanas spēļu pirmās kārtas ceturtajā mačā ar Maiami "Heat" guva labās kājas ikru muskuļa traumu. Latvietis ir izlaidis desmit "play-off" mačus.