Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Biļešu tirdzniecība olimpisko spēļu basketbola kvalifikācijas turnīram Rīgā noritējusi ar aizkavēšanos

© Pixaby

2024.gada Parīzes olimpisko spēļu vīriešu basketbola izlašu kvalifikācijas turnīra Rīgā biļešu tirdzniecība internetā trešdien norit ar aizkavēšanos.

Biļetes uz kvalifikācijas turnīra spēlēm vietnēs "Basket.lv" un "Bezrindas.lv" varēja iegādāties, sākot no plkst.15.

Tomēr biļešu iegāde noritēja ar kavēšanos, vietnē "Bezrindas.lv" sākotnēji varēja pārskaitīt naudu par biļetēm, bet biļešu piegāde uzreiz nenotika.

Apmēram plkst.15.30 LBS savā kontā tviterī paziņoja, ka mājas lapa "Basket.lv" šobrīd saskaras ar pārslodzi, tāpēc cilvēki tika aicināti doties uz "Bezrindas.lv" un iegādāties biļetes.

"Par biļetēm bija pārāk liela interese. Mazliet nokārās serviss, un tagad viss ir kārtībā," LETA informēja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Viņš piebilda, ka par biļešu pirkšanu tīmekļa vietnē "Bezrindas.lv" ir jāprasa šim uzņēmumam, taču Cipruss ir pārliecināts, ka "cilvēki ir tikuši pie biļetēm un uztraukumam noteikti nav pamata".

No plkst.13 biļetes varēja iegādāties tie līdzjutēji, kuri bija reģistrējušies vietnē "6speletajs.lv", bet arī tur process noritēja ar kavēšanos.

"Divu stundu iepriekšpārdošanā līdzjutēji, kuri reģistrējās platformā "6speletajs.lv", iegādājās 15 000 biļešu, kas ir vairāk kā 50% no šī brīža pieejamajām biļetēm uz Latvijas valstsvienības spēlēm, ieskaitot iespējamās pusfināla un fināla spēles," tviterī ziņo LBS.

Kvalifikācijas turnīrs no 2. līdz 7.jūlijam notiks "Arēnā Rīga". Tajā Latvijas vīriešu basketbola izlase savā apakšgrupā tiksies ar Filipīnām un Gruziju, bet otrā apakšgrupā spēkus mēros Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Biļetes ir pieejamas uz visām deviņām spēlēm - sešiem mačiem apakšgrupu turnīros, abiem pusfināliem un finālspēli. Uz katru spēli biļetes jāiegādājas atsevišķi, un vienā pirkumā var iegādāties līdz desmit biļetēm.

Uz apakšgrupu turnīru spēlēm biļetes maksā no 15 līdz 69 eiro, uz pusfināla spēlēm biļešu cenas ir no 19 līdz 79 eiro, bet uz finālspēli biļetes var iegādāties no 19 līdz 99 eiro. Bērniem līdz sešu gadu vecumam ieskaitot biļete nav nepieciešama, ja bērns neaizņem atsevišķu sēdvietu.

Apakšgrupu mači norisināsies 2., 3. un 4.jūlijā. Latvijas izlase pirmo maču aizvadīs 2.jūlijā, tiekoties ar Gruzijas basketbolistiem, bet 3.jūlijā latvieši spēkosies ar Filipīnām.

Katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificēsies pusfinālam, kas notiks 6.jūlijā, bet 7.jūlijā finālspēlē tiks noskaidroti Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes ieguvēji.

Kvalifikācijas turnīri tiks aizvadīti no 2024.gada 2. līdz 7.jūlijam, bet vīriešu basketbola turnīrs Parīzes olimpiskajās spēlēs norisināsies no 27.jūlija līdz 10.augustam, grupu turnīrus aizvadot Lillē, bet izšķirošās cīņas - Parīzē.