"Ventspils" sāk cīņu par Eiropas četrinieku

Šodien FIBA Izaicinājuma kausa pirmo ceturtdaļfināla spēli aizvadīs Basketbola kluba "Ventspils" sportisti, kuri viesos tiksies ar L grupas uzvarētājiem "Oostende" no Beļģijas. Mača sākums pulksten 19.30 pēc Latvijas laika.

Ventspilnieki pēc turnīra pirmā posma pārvarēšanas visai pārliecinoši sāka runāt par to, ka FIBA Izaicinājuma kausā sasniedzams būtu arī labāko četrinieks, un nu līdz tam ir atlicis spert vien divus soļus. Precīzāk sakot, izcīnīt divas uzvaras. Tiesa, tādi paši mērķi ir arī beļģu "Oostende" vadībai, kas turklāt apsver iespēju pretendēt arī uz Final 4 turnīra organizētāju godu. Nodomu nopietnību apliecina arī pagājušajā nedēļa veiktais darījums – dzimtenē atgriezies pieredzējušais Beļģijas centrs Tomas van den Špigels, kurš četriem gadiem noslēdzis līgumu tieši ar "Oostende". 214 cm slaidais centrs jau debitējis savā jaunajā klubā valsts čempionātā, tiesa bez īpaša spožuma. Četrās minūtēs viņa rēķinā neprecīzs metiens, personiskā piezīme un lietderības koeficients -2. Protams, pieredze ir un paliek pieredze, un tieši tas pats sakāms arī par centimetriem, turklāt jāatceras, ka van den Špīgela spēcīgākais ierocis ir aizsardzība.

BK "Ventspils" piešaut "Sleuyter arena" grozus devās jau pirmdienas rītā, tā kā spēles vietā pagūs aizvadīt vairākus treniņus. Arēna ir 5000 skatītāju vietu, bet uz Izaicinājuma kausu līdz šim nākuši aptuveni 3000 līdzjutēju, tā kā gluži klusumā spēlēt nevajadzēs. Ventiņi uz Ostendi devās maksimāli labākajā sastāvā un lieliskā garastāvoklī, jo tikko izpildīts viens no sezonas uzdevumiem – sasniegts Baltijas līgas četrinieks. Treneriem gan bažas sagādāja komandas jaunieguvumu Demonda Kārtera un Brendona Hantera iespēlēšana sastāvā, kā dēļ cieta spēlētāju saprašanās laukumā. Pēdējais mačs Tartu ļauj domāt, ka arī šajā virzienā viss jau iet uz labo pusi un abi leģionāri kļūs par arvien labākiem palīgiem komandai. Katrā ziņā, šobrīd šī palīdzība būtu ļoti nepieciešama.

Beļģu klubā Izaicinājuma kausā ar produktīvāko sniegumu izcēlušies četri amerikāņi - 203 cm garais uzbrucējs Salbes Grīns (14,3; 4,6ab), 198 cm garais vieglais uzbrucējs Metju Lojeskijs (14,1; 4,8ab; 2,8rp), 180 cm garais aizsargs Darels Mičels (13,3; 3,7ab; 3,7rp) un divmetrīgais uzbrucējs Viljams Tomass (12,8; 6,4ab). Līdz labākajam beļģi statistikas ailītēs jābrauc krietni gabalu – vien desmitais vērtīgākais ir Kventins Serons ar vidēji 13,2 minūtēs gūtiem 2,3 punktiem, izcīnītām 1,8 atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvo piespēli. Tiesa, šāds skats uz dzīvi Beļģijas klubos ir pavisam ierasts.

Cīņā sērijā ilgst līdz divām uzvarām, bet tās otrais mačs piektdien, 25. martā, pulksten 19.30 risināsies Ventspilī. Ja būs nepieciešama arī trešā spēle, 30. martā komandas to izspēlēs Ostendē.

Svarīgākais