Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece cīņā par piekto vietu būs Lietuva

© Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece sestdien Manilā Pasaules kausa cīņā par piekto vietu būs Lietuva.

Lietuva ar 100:84 (33:21, 20:22, 22:20, 25:21) pieveica Slovēniju.

Slovēnija vadībā šajā spēlē bija vien pirmajā ceturtdaļā, trīsreiz izvirzoties vadībā ar viena punkta pārsvaru. Pēdējoreiz tas notika trešajā minūtē pēc Lukas Dončiča divpunktu metiena (10:9).

Uz to lietuvieši atbildēja ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, otrās ceturtdaļas sākumā pēc Deivida Sirvīda tālmetiena panākot 15 punktu pārsvaru (36:21).

Puslaika beigās slovēņi pēc diviem precīziem Zorana Dragiča tālmetieniem pietuvojās līdz 43:47, taču arī lietuvieši atbildēja ar diviem precīziem trīspunktu metieniem, puslaiku savā labā pabeidzot ar 57:47.

Rezultāta starpība turpināja svārstīties arī otrajā puslaikā. Vispirms slovēņi pēc diviem precīziem Dončiča soda metieniem pietuvojās līdz 55:57, taču lietuvieši atbildēja ar deviņu pēc kārtas gūtu punktu sēriju, pēc Roka Jokubaiša divpunktu metiena panākot 66:55.

Atlikušajā ceturtdaļas laikā rezultāta starpība turpināja svārstīties abpus desmit punktu robežai.

Ceturto ceturtdaļu Mindaugs Kuzminsks sāka ar iemestu tālmetienu, panākot 78:63 Lietuvas labā, bet astoņu punktu izrāvienu ar tālmetienu panāca Sirvīdis, būtībā izšķirot šīs spēles uzvarētāju (86:65).

Pēc tam Dončičs realizēja tikai vienu soda metienu no trim, Lietuva lielāko pārsvaru sasniedza pēc Jona Valančūna bumbas trieciena grozā no augšas - 92:69, bet 100 punktu robežu Lietuva sasniedza 27 sekundes pirms mača beigām, kad abus soda metienus realizēja Tads Sedekerskis.

Jau ziņots, ka Latvija ceturtdien ar 87:82 pieveica Itāliju un sestdien mačā ar Lietuvu cīnīsies par piekto vietu čempionātā.

Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tika noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Par aktualitātēm no Džakartas un Manilas informē ziņu aģentūras LETA sporta reportiere Paula Vucena. Basketbola finālturnīram veltītajā LETA sadaļā ("https://www.leta.lv/basketball_fibawc/") pieejama jaunākā informācija ne tikai par Latvijas izlases gaitām un panākumiem, bet arī citu komandu rezultātiem un čempionāta aktualitātēm.