Pasaules kauss basketbolā: sākas otrais posms ar spēlēm apakšgrupās par 17. līdz 32.vietu

© Reuters/Scanpix/Leta

Pasaules kausā basketbolā šodien sāksies otrais posms ar spēlēm apakšgrupās, kur izlases cīnās par 17. līdz 32.vietu.

O apakšgrupā plkst.10.30 Okinavā notiks Kaboverdes un Somijas mačs, bet plkst.14.10 cīnīsies Japāna un Venecuēla. Spēles vērojamas "Go3 Sport" kanālos.

Otrā posma ievadā Japānai un Kaboverdei ir pa vienai uzvarai trīs spēlēs, bet pārējās divas izlases piedzīvojušas trīs zaudējumus.

Plkst.11 Manilā būs M apakšgrupas spēle starp Angolu un Ķīnu, bet plkst.15 spēlēs Dienvidsudāna un Filipīnas. Angolai un Dienvidsudānai ir pa vienai uzvarai trīs mačos, bet Ķīnas un Filipīnas otro posmu sāk bez uzvarām.

Plkst.11.45 citā Manilas arēnā N apakšgrupā cīnīsies Jaunzēlande ar Meksiku, bet plkst.15.30 būs Ēģiptes un Jordānijas spēle. Ēģiptei un Jaunzēlandei ir bilance 1-2, bet Jordānijai un Meksikai - 0-3.

Džakartā plkst.12.45 cīnīsies Kotdivuāra ar Libānu, bet plkst.16.30 būs Francijas un Irānas mačs. P apakšgrupā, kurā ir Latvijas bijušās pretinieces Francija un Libāna, 1-2 ir Francijai un Kotdivuārai, bet 0-3 - Irānai un Libānai.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Svarīgākais