Brazīlijas basketbolisti sagrauj Irānu, taču zaudē traumu guvušo Netu

© Scanpix

Brazīlijas vīriešu basketbola izlase sestdien Pasaules kausa finālturnīra pirmajā spēlē pārliecinoši uzvarēja Irānu, taču zaudēja traumu guvušo saspēles vadītāju Raulu Netu.

Tiekoties divām izlasēm, kas varētu būt Latvijas izlases pretinieces otrajā posmā, G apakšgrupas spēlē Džakartā brazīlieši bija pārāki ar rezultātu 100:59 (33:12, 24:13, 25:21 18:13).

Netu otrā puslaika pirmajās minūtēs paslīdēja soda laukumā un guva ceļgala traumu. Brazīliešu basketbolists līdz traumas gūšanas brīdim bija guvis astoņus punktus, atdevis četras rezultatīvas piespēles un pārtvēris piecas bumbas.

Netu pārrāvis ceļgala cīpslu un nespēlēs ne tikai finālturnīrā, bet arī apdraudēta viņa atgriešanās Eiropas basketbolā. Mēneša sākumā 31 gadu vecais basketbolists noslēdza līgumu ar Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce".

Brazīliešiem ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Brunu Kabuklu, 14 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija Jagu Santušam, tikpat piespēļu atdeva arī desmit punktus guvušais Marselinju Uertass. Irānai 11 punktus guva Matins Aghadžanpurs, kurš arī trešajā ceturtdaļā guva savainojumu.

Vēlāk šajā apakšgrupā cīnās Spānija un Kotdivuāra.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Svarīgākais