Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Kurucs kļūst par Bērziņa komandas biedru Banki vadītajā Strasbūras vienībā

© AFP/Scanpix/Leta

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs kļuvis par Kaspara Bērziņa komandas biedru Francijas klubā "Strasbourg", kuru vada Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Vēl sestdien Kurucs devās laukumā Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē Seviljas "Real Betis" rindās, bet svētdien klubs paziņoja, ka abas puses vienojušās par sadarbības pārtraukšanu. "Strasbourg" ar 24 gadus veco cēsnieku noslēgusi līgumu līdz sezonas beigām.

Francijas meistarsacīkstēs strasbūrieši ar piecām uzvarām 13 mačos ir 13.vietā 18 komandu konkurencē, bet FIBA Čempionu līgā bilance 4-1 ļaus dalību turnīra otrajā posmā. Pēc Banki un Bērziņa ierašanās komanda izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas, taču svētdien šī sērija pārtrūka.

11 spēlēs Seviljas komandas sastāvā šosezon Kurucs vidēji 16 minūtēs guva 4,8 punktus, kā arī sakrāja 3,3 atlēkušās bumbas, 1,2 rezultatīvas piespēles un 0,8 pārtvertas bumbas. Kurucs komandā ieradās vasaras beigās, noslēdzot līgumu ar klubu uz vienu sezonu.

Pagājušajā sezonā Kurucs spēlēja Belgradas "Partizan", taču laukumā viņš pēdējo reizi devās martā un pārtrauca līgumsaistības ar komandu jūnija sākumā. Jūlijā basketbolists startēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, kur spēlēja Toronto "Raptors" rindās.

Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija "VEF Rīga" sistēmā, bet pēc tam trīs gadus pavadīja Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē, spēlējot arī kluba otrajā komandā zemākajās līgās. 2018.gadā Barselonas komandā basketbolists kļuva par Spānijas kausa ieguvēju.

2018. gada vasarā Latvijas pārstāvi ar 40.numuru NBA draftā izvēlējās Bruklinas "Nets". Pēc divām Bruklinas komandā pavadītām sezonām Kurucs 2021.gada janvārī tika aizmainīts uz Hjūstonas "Rockets" un martā - uz Milvoki "Bucks", no kuras Kurucs tika atbrīvots maija pirmajā pusē.

Pavisam 131 spēlē pasaules spēcīgākajā līgā Kurucs vidēji mačā spēlēja 16 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu.