Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"TTT Rīga" basketbolistes Šauļos gūst panākumu BSBL spēlē

© Romāns Kokšarovs / F64

"TTT Rīga" komanda ceturtdien Šauļos izcīnīja uzvaru Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) mačā.

Rīdzinieces izbraukumā ar 72:69 (28:29, 18:11, 9:11, 17:18) pārspēja Šauļu "Šiauliai-Vilmeras" basketbolistes.

Uzvarētāju rindās pa 16 punktiem guva Emīlija Košla, kura sakrāja arī astoņas atlēkušās bumbas, un Kate Vilka. 12 punkti, desmit atlēkušās bumbas un pa četrām rezultatīvām piespēlēm un kļūdām Guntai Baško, bet 11 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Katrīna Trankale.

Šauļu vienībā ar 17 gūtajiem punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Morgana Lenehena.

Otrā ceturtdienas spēlē Rīgā "Rīga Juniores"/LU ar 49:91 (8:19, 19:18, 11:29, 11:25) piekāpās "Rīgas Stradiņa universitātei" (RSU).

Mājiniecēm 11 punktus sakrāja Franciska Treiliha, bet viešņu lomā esošajām RSU basketbolistēm 25 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Evelīna Otto, 15 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles - Enija Vīksne, 13 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles - komandas kapteine Luīze Šepte, bet 12 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas pārtvertas bumbas - Anita Miķelsone.

RSU ar pieciem panākumiem tikpat spēlēs ieņem piekto vietu, "Rīga Juniores"/LU ar bilanci 1-7 ir astotās, bet "TTT Rīga" ar divām uzvarām sešās spēlēs turnīra tabulā atrodas desmitajā vietā 12 komandu konkurencē.

Lietuvu turnīrā pārstāv Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes-LSMU", Šauļu "Šiauliai-Vilmeras" un Klaipēdas "LCC Starptautiskā universitāte", no Latvijas komandām sacenšas "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU un "TTT Rīga", bet Igauniju turnīrā pārstāv "Audentes" un "TalTech".

12 komandas līdz marta vidum aizvadīs divu apļu turnīru. Pirmās vietas ieguvējas kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, bet turpmāko septiņu vietas ieguvējas divu spēļu sērijās cīnīsies par trim vietām "Final 4".

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva "TTT Rīga" basketbolistes.