Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Lomažs: Pēdējās sešās spēlēs mēs esam ļoti pārliecināti laukumā

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas vīriešu basketbola izlase pēdējās sešās spēlēs laukumā spējusi parādīt pārliecinošu sniegumu, sarunā ar žurnālistiem secināja Latvijas izlases spēlētājs Rihards Lomažs.

Jau ziņots, ka Latvija, kas piektdien nodrošināja ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa finālturnīru, atlases cikla otrā posma astotajā mačā ar rezultātu 79:63 (22:17, 18:11, 18:12, 21:23) uzvarēja Lielbritāniju.

Atšķirībā no pirmā mača pret Lielbritāniju, kurā Latvijas basketbolistiem izdevās gūt pārsvaru tikai mača otrajā daļā, pirmdien latvieši jau pēc pirmajām divām ceturtdaļām bija vadībā ar 12 punktu pārsvaru.

"Vairāk zinājām, ko sagaidīt no viņiem. Varbūt ne gluži bijām vairāk motivēti, bet vairāk sagatavojušiem tam, kas mūs sagaida laukumā," atšķirības starp abiem mačiem izcēla Lomažs. "Mentāli bija grūtāk pēc Turcijas spēles, jo tā bija liela spēle, un pēc tam mēs aizbraucām spēlēt uz Angliju. Protams, tur arī bija fantastisks atbalsts, bet šeit tomēr ir kaut kas cits."

Viņš neslēpa, ka Latvijas valstsvienība, kas uzvarējusi septiņās spēlēs pēc kārtas, laukumā rāda pārliecinošu spēli.

"Uzskatu, ka pēdējās sešās spēlēs mēs esam ļoti pārliecināti laukumā," izcēla Latvijas basketbolists. "Tagad tā lielā pārliecība ir mums iekšā, būs grūti mūs apturēt. Lai kāds arī būtu sastāvs attiecīgajā ciklā, mēs esam uz viena viļņa. Ir patīkami spēlēt tādā atmosfērā."

Pēc panākuma pār Grieķiju Latvija uzreiz nebija nodrošinājusi vietu Pasaules kausa finālturnīrā, jo bija jāsagaida Turcijas un Beļģijas dueļa iznākums. Lomažs atklāja, ka brīdī, kad viņi uzzināja par kvalificēšanos finālturnīram, sajūtas bijušas savādas.

"Tas bija jocīgs brīdis, jo it kā izcīnījām uzvaru, bet vēl nezinājām simtprocentīgi, ka tikām uz Pasaules kausu. Pēc kādām 40 minūtēm autobusā arī uzzinājām," stāstīja basketbolists. "Protams, ka esam priecīgi, varbūt līdz galam vēl neesam aptvēruši, ko paveicām. Sapratīsim to tikai tad, kad vasarā sāksim pa īstam gatavoties tieši Pasaules kausam un aizbrauksim uz turieni."

I apakšgrupā pirms pēdējiem diviem mačiem līdere ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir Latvija, pa pieciem panākumiem ir Grieķijai un Serbijai, trīs uzvaras guvušas Turcija un Beļģija, bet vienreiz uzvarējusi Lielbritānija.

Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēļu ciklā 2023.gada februāra beigās Latvijas izlasi gaida izbraukums uz Turciju un spēle savā laukumā ar Grieķiju.