Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvijas 3x3 basketbolisti sasniedz Eiropas kausa pusfinālu

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas izlase, kuras sastāvā ir olimpiskie čempioni Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis, svētdien Grācā sasniedza Eiropas kausa jeb Eiropas čempionāta pusfinālu.

Latvijas kvartets, kas izsēts turnīrā ar trešo numuru, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 21:7 pārliecinoši pārspēja Izraēlu (11.), uzvaru nodrošinot vairāk nekā trīs minūtes pirms cīņas laika beigām.

Plkst.20.45 pusfinālā latvieši tiksies ar Lietuvu (2.), bet par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies Serbija (1.) un Nīderlande (5.).

Ceturtdaļfinālā rezultatīvākais ar septiņiem punktiem bija Miezis, sešus punktus guva Čavars, piecus iemeta Lasmanis, bet trīs - Krūmiņš.

Sestdien C grupas mačos Latvijas basketbolisti vispirms ar 21:17 uzvarēja Melnkalni (25.), bet pēc tam ar 21:13 pārspēja Poliju (8.), izcīnot pirmo vietu savā grupā.

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas 3x3 basketbola vienība "Riga", pirmo reizi šosezon spēlējot ar visiem četriem olimpiskajiem čempioniem, Monreālā izcīnīja pirmo "Masters" titulu. Vasarā, kad Lasmanis spēlēja ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3" un Krūmiņš ārstēja traumu, komanda spēlēja dažādos sastāvos.

Latvijas 3x3 basketbolisti Eiropas čempionātā 2017.gadā izcīnīja zelta godalgas, kam gadu vēlāk sekoja sudrabs. Arī 2019.gada Pasaules kausa izcīņā Latvijas vienība tika pie sudraba, bet 2021.gadā izdevās triumfēt Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Pērn Eiropas kausā triumfēja Serbijas basketbolisti, kuri finālā ar 20:14 pārspēja Lietuvas valstsvienību.

Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase nekvalificējās Eiropas kausam, izšķirošajos mačos piekāpjoties Igaunijai un Rumānijai.