Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Eiropas čempionātā basketbolā notiks seši mači

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šodien Eiropas čempionātā basketbolā vīriešiem notiks sešas trešās kārtas spēles.

Meistarsacīkšu spēles tiešraidē iespējams vērot tiešsaistes platformā "Go3".

Vispirms plkst.14.30 pēc Latvijas laika Tbilisi A grupas mačā tiksies Melnkalne un Bulgārija, plkst.17.15 būs Spānijas un Beļģijas duelis, bet plkst.20 cīnīsies Gruzija un Turcija.

Pa divām uzvarām ir Spānijai un Turcijai, pa uzvarai - Melnkalnei un Beļģijai, bet divi zaudējumi ir Bulgārijai un Gruzijai.

Ķelnē B grupas cīņas sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, kad grupas saimniece Vācija mēros spēkus ar Lietuvu. Plkst.18.45 cīnīsies spēcīgās Bosnijas un Hercegovinas un Slovēnijas izlases, bet plkst.21.30 Francijas izlase eksaminēs Ungāriju.

Divas uzvaras par "nāves grupu" nosauktajā grupā ir Vācijai un Slovēnijai, pa vienai - Francijai un Bosnijai un Hercegovinai, bet tikai zaudējumi ir Ungārijai un Lietuvai.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.