Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Gražulis maina komandu Itālijā un pārceļas uz Trento klubu

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis parakstījis līgumu ar Itālijas A sērijas klubu Trento "Dolomiti Energia", informē vienība.

Basketbolista aģents Artūrs Kalnītis tviterī raksta, ka 28 gadus vecais Gražulis ar ULEB Eirokausa komandu noslēdzis vienošanos uz nākamajām divām sezonām.

Iepriekšējās divas sezonas Gražulis spēlēja citā Itālijas komandā Triestes "Allianz", bet pirms tam spēlēja pēc spēka otrās līgas vienībā Tortonas "Bertram". Pēdējās divas sezonas A sērijā u Itālijas kausā koknesietis piedalījies kopumā 66 mačos, kuros guvis 9,3 punktus, izcīnījis 5,7 atlēkušās bumbas, realizējis 58% divpunktu metienu un 36% tālmetienu.

Gražulis basketbolista prasmes kaldināja Ventspilī, līdz 2017.gadam aizstāvot pilsētas krāsas un pēc tam pārceļoties uz Permas "Parma" klubu Krievijā un "VEF Rīga".

2019.gada jūlijā viņš parakstīja līgumu ar Tortonas "Bertram" un pirmajā sezonā Itālijā vidēji mačā guva 16,8 punktus un izcīnīja 8,3 atlēkušās bumbas ar 57% divpunktu metienu, 45% - trīspunktu un 76% soda metienu trāpījumu. Gražulis sezonu pabeidza kā otrs labākais trīspunktu metējs Itālijas basketbola otrajā līgā A2.

Trento komanda aizvadītajā sezonā A sērijā ieņēma 13.vietu jeb četras pozīcijas zemāk par Triestes vienību, abām neiekļūstot izslēgšanas turnīrā. ULEB Eirokausā Trento basketbolisti pamatturnīra pirmajā posmā uzvarēja tikai vienā no 16 spēlēm un otro posmu nesasniedza, taču šajā turnīrā startēs arī nākamajā sezonā.