Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Karijs gūst 43 punktus un palīdz "Warriors" panākt neizšķirtu NBA finālsērijā

© Scanpicx

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas ceturtajā mačā Goldensteitas "Warriors" uzvaru nodrošināja Stefens Karijs, kurš ar 43 gūtajiem punktiem palīdzēja arī panākt sērijā neizšķirtu.

"Warriors" viesu lomā ar rezultātu 107:97 (27:28, 22:26, 30:24, 28:19) pārspēja Bostonas "Celtics", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-2.

Pēc pirmajām divām ceturtdaļām piecu punktu pārsvaru bija iekrājuši laukuma saimnieki, tomēr, sākoties trešajai ceturtdaļai, "Warriors" guva piecus punktus pēc kārtas, uz ko mājinieki atbildēja ar to pašu, atjaunojot pārsvaru. Spēles iznākumu izšķīra pēdējā ceturtdaļa, kurā Goldensteitas komanda veica desmit punktu izrāvienu, kas ļāva nodrošināt panākumu.

Uzvarētāju rindās Karijs izcēlās ar 43 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām, kamēr 18 punktus pievienoja Klejs Tompsons, bet Endrjū Viginss sakrāja 17 punktus un 16 atlēkušās bumbas.

"Celtics" no neveiksmes neglāba Džeisons Teitams, kurš guva 23 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, un Džeilena Brauna 21 gūtais punkts.

Sērijas piektā spēle paredzēta pirmdien, laukuma saimnieku lomā esot "Warriors" basketbolistiem.