Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvijas 3x3 basketbolistes sasniedz Eiropas čempionāta kvalifikācijas pusfinālu

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas 3x3 sieviešu basketbola izlase svētdien Rumānijā sasniedza Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pusfinālu.

Ceturtdaļfinālā Latvijas izlase ar rezultātu 11:7 pārspēja Turciju.

Martas Miščenko no groza apakšas pirmie trīs gūtie punkti ļāva rezultātā turēties līdzi pretiniecēm (3:2), bet vēlāk Ketija Vihmane ar pustālo metienu un Paula Mauriņa no soda metienu līnijas panāca 5:2.

Uz nākamajiem pretinieču gūtajiem punktiem Mauriņa atbildēja ar pustālo metienu un Miščenko turpinājumā divreiz atkal bija nepārspēta zem groza (8:4). Vēlāk Mauriņa pēc caurgājiena panāca 9:5, pretinieces nedaudz pietuvojās rezultātā līdz Vihmane panāca 10:7 un Miščenko realizēja soda metienu (11:7).

Vakarā latvietes tiksies ar Igaunijas un Ungārijas pāra uzvarētāju.

Jau ziņots, ka sestdien D apakšgrupas spēlēs Latvija vispirms ar 15:1 uzvarēja Bulgāriju, bet pēc tam ar 12:13 zaudēja Čehijai.

D grupā pirmo vietu ieņēma Čehija, Latvija ierindojās otrajā pozīcijā, bet trešā bija Bulgārija. Ceturtdaļfinālā, kurā iekļūst katras grupas divas labākās vienības, Latvija stāsies pretī komandai no B grupas, kurā sacenšas Rumānija, Turcija, Itālija.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas 3x3 sieviešu izlasi pārstāv Ketija Vihmane, Anita Miķelsone, Paula Mauriņa un Marta Miščenko.

Turnīra trīs labākās komandas iegūs ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kas 9.-11.septembrī notiks Austrijas pilsētā Grācā. Finālturnīrā varēs spēlēt arī ceturtās vietas ieguvējas, ja tām bilance būs labāka, nekā ceturtās vietas ieguvējām kvalifikācijas turnīrā Izraēlā.

2019.gadā Eiropas kausa bronzas medaļas izcīnīja Latvijas izlase, kuras sastāvā bija Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne.

Latvijas vīriešu izlasei jau garantēta vieta Eiropas čempionāta finālturnīrā.