Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Babkina gūst 24 punktus zaudējumā Turcijas čempionātā

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas basketboliste Elīna Babkina sestdien Turcijas čempionātā guva 24 punktus, kas tomēr neglāba viņas pārstāvēto Ankaras "Cankaya Universitesi" no trešā zaudējuma pēc kārtas.

"Cankaya Universitesi" izbraukumā ar rezultātu 72:86 (18:25, 22:26, 13:19, 19:16) piekāpās Mersinas "Jenišehir".

Babkina laukumā bija visas 40 spēles minūtes, kuru laikā guva 24 punktus, realizējot divus no trijiem divu punktu metieniem, sešus no deviņiem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņa arī sakrāja trīs rezultatīvas piespēles, vienu reizi pazaudēja bumbu, divas reizes pārkāpa noteikumus un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu 22.

Latvijas basketboliste kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, bet vēl 13 punktus Ankaras vienības labā guva Latanja Vaita, kura arī septiņas reizes rezultatīvi piespēlēja.

"Jenišehir" rindās ar 15 gūtiem punktiem izcēlās Temitope Fagbenle un Renara Tifānija Heisa.

Savukārt sestdien paredzētā divu Stambulas vienību "Galatasaray" un "Fenerbache" savstarpēja cīņa tika pārcelta.

Jau ziņots, ka Anete Šteinberga "Galatasaray" šosezon vairs nevarēs palīdzēt pleca operācijas dēļ.

Turnīra tabulā Aijas Jurjānes Ankaras "Botaš" ar astoņām uzvarām 15 spēlēs atrodas septītajā vietā, "Galatasaray" ar astoņām uzvarām 14 aizvadītos mačos ieņem astoto vietu, bet par vienu pozīciju zemāk ir Ilzes Jākobsones Stambulas "Bešiktaš" ar sešiem panākumiem 15 spēlēs. "Cankaya Universitesi" ar piecām uzvarām un desmit zaudējumiem ieņem desmito vietu.

Turcijas čempionātā šosezon piedalās 14 komandas, no kurām četras pārstāv arī Latvijas spēlētājas.