Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Mārtiņš Laksa karjeru turpinās Vācijas klubā Gīsenes "46ers"

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa karjeru turpinās Vācijas bundeslīgas klubā Gīsenes "46ers", sestdien informēja klubs.

Klubs ziņo, ka Laksa līgumu ar klubu ir noslēdzis līdz 2021./22.gada sezonas beigām.

Tiek atzīmēts, ka uzbrucējs var darboties gan trešā, gan ceturtā numura pozīcijā un klubā spēlēs ar septīto numuru.

Paredzēts, ka jau sestdien Laksa dosies laukumā mājas spēlē pret Hamburgas "Towers".

"Esam ļoti priecīgi, ka mums izdevās noslēgt līgumu ar Laksu. Ar savu pieredzi Eiropas labākajās līgās viņš varēs mums palīdzēt un ietekmēt komandas rezultātus. Viņš laukumā smagi strādā, viņam ir augsts basketbola intelekts, un viņš teicami met no trīspunktu līnijas. Viņš precīzi zina, kāda svarīga loma viņam ir jāieņem komandā mūsu pašreizējā situācijā," saka "46ers" rīkotājdirektors Sebastians Šmits.

"Mēs jau kādu laiku meklējām spēlētāju, kurš varētu komandai dot precīzu mešanu un basketbola intelektu. Laksam ir augsta ranga spēļu pieredze, un viņam vajadzētu palīdzēt komandai jau uzreiz," citēts komandas galvenais treneris Pīts Štrobls.

"Esmu patiesi priecīgs būt par daļu no "46ers". Tā ir jauna nodaļa manā karjerā, un es to ļoti gaidu. Zinu, ka bundeslīga ir smaga, konkurētspējīga līga, un esmu gatavs palīdzēt komandai, kā vien varu," saka basketbolsits.

Tiek ziņots, ka Laksa trešdien kopā ar sievu Lindu un dēlu Aleksu devās uz Gīseni un kopā ar komandu jau aizvadījis vairākus treniņus.

Tiek atzīmēts, ka spēlētājs vēl nesen spēlēja Ungārijas klubā Sēkešfehērvāras "Alba", kur darbojās no augusta, šajā laikā 15 spēlēs vidēji gūstot 12,7 punktus, izcīnot 4,2 atlēkušās bumbas un 1,5 reizes rezultatīvi piespēlējot, bet tālmetienus izpildot ar 40,5% precizitāti.

Klubs izceļ, ka 31 gadu vecais Latvijas izlases spēlētājs, kurš Latvijas krāsās ir kopš U-16 izlases, arī 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā savā dzimtenē aizvadīja sešas spēles, vidēji mačā iemetot 9,8 punktus, bet trīspunktu metienus izpildot ar 60,9% precizitāti.

Pie pozitīvā tiek pieskaitīta Laksas karjeras daļa Spānijā un Polijā, kā arī spēles Eirokausā un FIBA Čempionu līgā, izceļot spēles Polijā ar vidēji mačā gūtiem 14,2 punktiem.

Pirms Ungārijas Laksa nepilnas divas sezonas pavadīja Polijas klubā Ļubļinas "Start", bet iepriekšējās sezonas noslēgumā latviešu basketbolists spēlēja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Madrides "Movistar Estudiantes".

Laksa 2017.gadā pirmo reizi karjerā devās leģionāra gaitās, divas sezonas pārstāvot ACB klubu Kompostelas "Obradoiro". Savā pirmajā ACB sezonā Laksa laukumā devās 28 cīņās, kurās vidēji desmit minūtēs guva 3,6 punktus, bet 2018./2019.gada sezonā viņš piedalījās vien divos mačos.

Laksa spēlējis "VEF Rīga", "Ventspils", "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Valmiera"/ORDO komandās. Viņš ir divkārtējs Latvijas čempions, pirmo titulu izcīnot ar "VEF Rīga", bet 2016.gadā triumfējot ar Valmieras klubu. Tāpat viņš ir 2013.gada Baltijas basketbola līgas (BBL) čempions.

Latvijas izlasē Laksa laukumā devies 18 spēlēs, kurās caurmērā guvis 4,8 punktus un izcīnījis 1,8 atlēkušās bumbas.