Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Miris desmitkārtējais NBA čempions Sems Džounss

© Ekrānuzņēmums

Ceturtdien 88 gadu vecumā miris Sems Džounss, kurš Bostonas "Cletics" sastāvā kļuva par desmitkārtēju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu.

Par vienu titulu vairāk ir tikai viņa bijušajam komandas biedram Bilam Raselam, bet astoņus čempiona gredzenus ieguva Keisī Džounss, kurš mūžībā devās pirms gada.

Aizsargs Džounss NBA pavadīja 12 sezonas no 1957. līdz 1969.gadam un kļuva par desmitkārtēju līgas čempionu. Džounsam 36 gadu vecumā liekot punktu karjerai, viņam piederēja 11 "Celtics" rekordi un tobrīd viņš bija vienīgais bostoniešu basketbolists, kurš vienā mačā spējis gūt 50 punktus.

Džounss, kuram bieži tika uzticēti pēdējo sekunžu metieni, regulārajā čempionātā vidēji mačā guva 17,7 punktus, bet "play-off" viņam bija caurmērā 18,9 punkti spēlē. Piecas sezonas viņš bija "Celtics" rezultatīvākais spēlētājs.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Džounss strādāja koledžu basketbolā un vienu sezonu bija Ņūorleānas "Jazz" galvenā trenera asistents.

1984.gadā Džounss tika uzņemts Džeimsa Neismita vārdā nosauktajā basketbola Slavas zālē. "Celtics" ir iemūžinājusi Džounsa 24.numuru.