Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Rīga" uzvar Pasaules tūres fināla 3x3 basketbolā pirmajā grupas spēlē

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

"Rīga" piektdien Saūda Arābijas pilsētā Džidā ar uzvaru uzsāka Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres finālposma 3x3 basketbolā grupu turnīra spēles.

Pirmajā spēlē "Rīga" ar 21:19 pieveica Šveices komandu "Lausanne".

Pēc tālmetiena un Mieža realizēta soda metiena Latvija izvirzījās vadībā ar 3:1, bet pēc Krūmiņa tālmetiena - 6:1.

Ar tālmetieniem šveicieši pietuvojās līdz 5:6, bet Krūmiņa divu punktu gājiens ļāva panākt 8:5.

Pēc Čavara āķa metiena no groza apakšas latvieši panāca 13:8 vadību, bet Lasmanis ar tālmetienu pievienoja vēl divus punktus.

Tomēr pārsvarā ar spēles mazākā dalībnieka - tikai 173 centimetrus garā Martēna Žila - tālmetieniem šveicieši pietuvojās līdz 15:16, bet pēc vēl viena tālmetiena izlīdzināja rezultātu - 17:17.

Pēdējā izspēle bija skaista - Miezis ar driblu no labās puses tika garām diviem pretiniekiem un, zem groza tuvojoties trešajam, piespēlēja kreisajā pusē pilnīgi brīvajam Lasmanim, kurš nekļūdījās no trīspunktu līnijas - 21:19.

Latvijas komandā deviņus punktus, tai skaitā trīs tālmetienus, iemeta Lasmanis. Sešus punktus guva Krūmiņš, piecus - Miezis un vienu - Čavars.

Lozannas vienībā Marko Lēmanis sakrāja astoņus, Žils septiņus punktus.

Plkst.19.10 "Riga" būs mačs ar ASV vienību "Princeton". Mačus tiešraidē pārraida kanāls "Best4Sport TV" un FIBA oficiālais "YouTube" kanāls.

"Rīga" turnīrā spēlē ar olimpiskajiem čempioniem Nauri Miezi, Agni Čavaru, Edgaru Krūmiņu un Kārli Paulu Lasmani ierindā. Latvieši turnīri izsēti ar pirmo numuru, bet šodienas pretiniekiem A grupā ir attiecīgi devītais un astotais numurs.

Ceturtdaļfinālam kvalificēsies apakšgrupu divas labākās komandas. A grupas komandām ceturtdaļfinālā stāsies pretī kāds no C grupas kvartetiem - "Liman" (3), "Šakiai" (6.) vai "Gagarin" (11.).

B grupā spēlē "Ub" (2.), "Jeddah" (7.) un "San Juan" (10.), bet D grupā cīnās "Antwerp" (4.), "Amsterdam" (5.), "Graz" (12.).

2021.gada sezonas laikā Pasaules tūres sacensībās piedalījās 48 komandas un 162 spēlētāji, no kuriem 16 ir olimpisko spēļu dalībnieki.

"Rīga" šogad Pasaules tūrē ir bijusi līdere spēlē izcīnīto punktu skaitā (19,8 punkti) un tiek vērtēta kā šobrīd labākajā formā esošā komanda pasaulē. Pagājušā gada Pasaules tūres finālā "Rīgas" basketbolisti jau uzvarēja.

"Rīga" ar olimpiskajiem čempioniem sastāvā uzvarēja pēdējos divos Pasaules tūres posmos Abū Dabī un Mehiko. Iepriekšējos piecos posmos izdevās iekļūt labāko astoņniekā. Sezonas laikā "Rīgas" sastāvā, aizvietojot kādu no pamatsastāva spēlētājiem, vairākos posmos piedalījās arī Artūrs Strēlnieks un Guntars Strāķis.

Tieši Džidā pērn latvieši uzvarēja tūres finālā, bet par sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Miezis.