Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Miezis pasaules 3x3 basketbolistu rangā ieņem otro vietu

© Romāns Kokšarovs / F64

Olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Nauris Miezis no Latvijas basketbolistiem ieņem augstāko vietu jaunākajā pasaules rangā, pakāpjoties uz otro vietu, pirmdien vēsta Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Miezim ir 664,536 punkti. Priekšā viņam ir tikai olimpisko spēļu bronzas medaļnieks serbs Strahinja Stojačičs ar 686,298 punktiem, kurš pakāpies no otrās uz pirmo vietu.

Līdzšinējais ranga līderis - Stojačiča komandas biedrs Tokijā Dejans Majstorovičs ar 652,392 punktiem atkāpies uz trešo vietu.

Kārlis Lasmanis pakāpies par trim vietām un ierindojas septītajā vietā ar 640,140 punktiem. Astotais ar 560,214 punktiem ir Agnis Čavars, kurš pakāpies par vietu augstāk, salīdzinot ar oktobra sākumu. Par četrām vietām pēc atsākšanas spēlēt pakāpies Edgars Krūmiņš (22.), kurš Pasaules tūres posmos pēc savainojuma gūšanas Tokijas olimpisko spēļu finālā atsāka piedalīties vien oktobrī, bet četras vietas uz leju noslīdējis Artūrs Strēlnieks (25.vieta).

Vēl labāko simtniekā ir Guntars Strāķis, kurš ieņem 86.vietu.

Komandu vērtējumā "Riga" ieņem otro vietu, piekāpjoties vien sestdien Pasaules tūres "Masters" posma Abū Dabī finālā apspēlētajai Serbijas vienībai "Ub".

Trešo vietu ieņem Beļģijas "Antwerp", kuru rīdzinieki sestdien AAE apspēlēja pusfinālā, ceturto - vēl viena serbu komanda "Liman", bet piekto - "Amsterdam" no Nīderlandes, kas latviešiem sestdien kapitulēja ceturtdaļfinālā.

Sievietēm par vienu vietu pakāpusies labākā Latvijas spēlētāja Janeta Rozentāle (63.), 65.vietu ieņem Raivita Koreņika, 75.vietu - Anete Blūma un 121.vietu - Laura Okuņeva.

Pirmajā vietā joprojām ir spāniete Sandra Igeravide, kurai seko vācietes - Sonja Greinahere un Svenja Brunkhorsta.

U-23 rangā no latviešiem visaugstāk ir Niks Niklāvs Višņēvičs, kurš ieņem 30.vietu, bet sieviešu konkurencē šajā vecuma grupā 30.vietu ieņem Rozentāle, kurai seko Koreņika.

U-18 rangā Mārcis Osis ieņem 28.vietu, atkāpjoties par septiņām pozīcijām, bet sievietēm augsto septīto vietu ir saglabājusi Enija Ķīvīte, piekāpjoties vien pa divām Vācijas, Nīderlandes un Baltkrievijas basketbolistēm.