Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Rīga" 3x3 basketbola komanda iekļūst pusfinālā Pasaules tūres posmā Abū Dabī

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu ierindā sestdien iekļuva Pasaules tūres posma Abū Dabī pusfinālā.

Latvijas komanda ceturtdaļfinālā ar rezultātu 16:12 uzvarēja Nīderlandes komandu "Amsterdam".

Pirmo punktu spēlē guva Čavars, bet Lasmanis dubultoja pārsvaru, panākot 2:0. Nīderlandes komanda atspēlēja vienu punktu, bet Lasmanis ar precīzu tālmetienu panāca 4:1, kam sekoja Mieža precīzs metiens viena punkta vērtībā, kas ļāva panākt lielāko pārsvaru spēlē (5:1).

Turpinājuma pretinieki atspēlējās un panāca neizšķirtu, kam sekoja sīva cīņa līdz pat pēdējām sekundēm. 20 sekundes līdz spēles beigām Miezis realizēja tālmetienu un panāca 14:12, kam sekoja pretinieku nesportiskā piezīme. Lasmanis trāpīja abus soda metienus un panāca 16:12.

"Rīga" komandā pa sešiem punktiem guva Lasmanis un Miezis, bet trīs gūtos punktus pievienoja Krūmiņš. Savukārt Čavars bez viena gūtā punkta spēja izcīnīt arī desmit atlēkušās bumbas.

Nīderlandes komandā labākais ar septiņiem gūtajiem punktiem bija Dimeo van der Horsts.

Pusfināla spēli Latvijas komanda aizvadīs, kad Latvijā būs plkst.18.45.

Piektdien Latvijas komanda uzvarēja abās B apakšgrupas spēlēs, ar rezultātu 21:16 pārspējot Mongolijas vienību "Ulaanbaatar" un ar 20:19 uzvarot "Jeddah" no Saūda Arābijas.

Iepriekšējā nedēļā "Quest" līmeņa turnīrā Permā komandas sastāvā pēc traumas izārstēšanas atgriezās Edgars Krūmiņš. Viņš spēlēja kopā ar Agni Čavaru, Kārli Lasmani un komandas piekto dalībnieku Artūru Strēlnieku.

Latvijas komanda visos piecos iepriekšējos šīs sezonas Pasaules tūres turnīros iekļuvusi labāko astoņniekā, vislabāko rezultātu sasniedzot Debrecenā, kur tika izcīnīta otrā vieta.

Novembrī notiks Pasaules tūres turnīrs Mehiko, bet decembra vidū Džidā būs finālposms.