Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Miezis par zaudējumu Serbijai: Sākām dāvināt dāvanas vienu pēc otras

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Uzvara Tokijas olimpisko spēļu piektajā mačā pret pasaulē spēcīgāko 3x3 basketbola komandu Serbiju jau tikpat kā bija rokā, taču Latvijas valstsvienība sākusi dāvināt dāvanas, kādēļ pretiniekiem izdevies saglabāt prefektu uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci, pēc neveiksmes turnīrā teica Nauris Miezis.

Jau ziņots, ka Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā pirmdien cieta zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu turnīra piektajā spēlē.

Latvija divu pasaules vadošo komandu duelī ar rezultātu 16:22 piekāpās Serbijai, ciešot otro zaudējumu turnīrā.

Miezis, Lasmanis un Čavars guva katrs pa pieciem punktiem, bet Krūmiņš pievienoja vienu. Serbijas izlasē pusi jeb 11 punktus iemeta Dejans Majstorovičs, kurš 3x3 basketbola vidē pazīstams ar iesauku Maestro.

"Šī spēle bija mūsu, jo jau pirmajās minūtēs parādījām, ka mēs varam pārņemt spēli savās rokās, bet sākām dāvināt dāvanas vienu pēc otras. Tāpat atdevām arī pašas spēles beigas - pasniedzām Ziemassvētku dāvanas jau šodien," vilšanos par gala rezultātu neslēpa Nauris Miezis. "Mandrāžas nebija, tā pazuda jau pēc pirmajām spēlēm."

"Gatavojāmies nopietni. Pats biju fokusā uz 120 procentiem," piebilst Miezis.

Ar trīs uzvarām piecās spēlēs Latvija atkāpusies uz trešo vietu grupā. Tiesa, augstā rezultativitāte, kas būs pirmais papildrādītājs pēc uzvaru/zaudējumu bilances, saglabā cerību uz otro vietu un automātisku ceļazīmi uz pusfinālu.

"Šī spēle ir jāaizmirst. Sports ir nežēlīgs," pēc zaudējuma sarunā ar Latvijas žurnālistiem stāsta Krūmiņš. "Nākošās divas spēles ir ļoti svarīgas un uz tām ir jākoncentrējas vēl vairāk."

Abi basketbolisti norādīja, ka izlase neseko līdzi turnīra tabulai, bet ik pa laikam televizorā "uzmet aci" sāncenšu sniegumam.

"Par rītdienu domāsim rītā. Tagad gatavosimies šī vakara spēlei," uzsver Miezis.

Latvijas komanda pasaules rangā ir otrajā vietā, bet Serbija - pirmajā.

Otrajā spēlē plkst.16 favorīti mačā ar Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienību jau būs Latvijas basketbolisti.

Turnīra nolikums paredz, ka visas astoņas komandas sākumā aizvada apļa turnīru. Divas labākās uzreiz iekļūst pusfinālā, bet trešās līdz sestās vietas īpašnieces izslēgšanas turnīru uzsāk no ceturtdaļfināla.