Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Pirmās dienas pagājušas fantastiski"; 3x3 basketbolisti komentē gatavošanos olimpiskajām spēlēm

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Dalība olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 3x3 basketbola komandai dos papildu emocionālo lādiņu, kas turpmāk turnīrā varētu palīdzēt sasniegt iespējami labāko rezultātu, sarunā ar medijiem ceturtdien teica vienības pārstāvji Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš, kā arī treneris Raimonds Feldmanis.

"Pirmās dienas pagājušas fantastiski. Lai arī Covid-19 ir ierobežojis visu šo pasākumu, man viss aizvien liekas aizraujošs. Izbaudu katru mirkli šeit," sarunā ar medijiem olimpiskajā ciematā teica 3x3 basketbolists Miezis.

Basketbolistu treneris Raimonds Feldmanis norādīja, ka pagaidām viss norit pēc iepriekš iesūtītā plāna. Par sevi gan liek manīt lielais karstums, taču "svētīga" bijusi iepriekš Spānijā aizvadītā nometne.

"Trešdien tikām uz laukuma un izbaudījām pamatīgu karstumu," atklāja Edgars Krūmiņš. "Virs laukuma ir jumts, kas telpā rada lielāku bezgaisu. Iepriekš cītīgi gatavojāmies Spānijā, kur bija līdzīgi apstākļi. Domāju, ka viss būs kārtībā."

"Puiši no malas izskatās labāk nekā, ja mēs Spānijā nebūtu aizvadījuši nometni. Agnis Čavars pirmajā treniņā teica, ka tiešām jūt atšķirību un pašsajūta ir krietni labāka, zinot, kāda tā varēja būt," piebilda treneris. "Manuprāt, visas komandas ir gatavojušās šiem apstākļiem. Cik zinu, Nīderlandes izlase Tokijai gatavojās Čīlē un pēc tam lidoja šurp."

Treneris norādīja, ka priekšrocība Tokijā būs tām komandām, kuras ikdienā saskaras ar šādiem apstākļiem. Savukārt Krūmiņš norādīja, ka olimpiskajām spēlēm kārtīgi gatavojas visas komandas, tāpēc nekāda vieglā pastaiga šeit nebūs.

3x3 basketbolisti jau nākamajā dienā pēc atklāšanas ceremonijas plkst.11.35 pēc Japānas laika jau aizvadīs pirmo apakšgrupas spēli ar Polijas komandu, kura iepriekš spējusi uzvarēt latviešus. Lai arī priekšā ir atbildīga spēle, komanda iekšienē nav bijušas garas diskusijas par došanos vai nedošanos uz atklāšanas ceremoniju.

Viens komandas pārstāvis tāpat būtu redzams atklāšanas ceremonijā, jo par karognesēju iepriekš tika izraudzīts Čavars.

"Varam teikt lielu paldies trenerim, ka viņš mums ir devis zaļo gaismu, lai mēs varētu piedalīties ceremonijā," uzsvēra Miezis. "Būtu muļķīgi neiet. Esam priecīgi par šo iespēju."

"Vīri iepriekš ir gājuši garu ceļu, lai nokļūtu Tokijā. Ceremonijā būsim, lai kā komanda atbalstītu Agni, tāpat nevēlos viņiem atņemt emocijas. Zinu, ka viņiem tas ir svarīgi, tāpēc arī atbalstu šo ieceri. Domāju, ka emocionāli arī no tā iegūsim vairāk, nekā zaudēsim," izvēli skaidroja treneris.

Feldmanis norādīja, ka piektdien grafiks tiks sakārtots tā, lai 3x3 basketbolisti varētu gan piedalīties atklāšanas ceremonijā, gan savlaicīgi aiziet gulēt un vēl visam pa vidu arī paspēt nogulties uz fizioterapeitu kušetes.

Pirmajā treniņu dienā komanda nokavēja autobusu, bet turpmāk nekādu aizķeršanos nav bijis. Tāpat komanda arī saskārusies ar olimpisko spēļu protestētājiem, kuru dēļ vienā no pirmajām dienām nokļūšana līdz olimpiskajam ciematam prasīja nedaudz ilgāku laiku.

Runājot par spēļu grafiku, Feldmanis norādīja, ka komanda pagaidām domā par pirmo un varbūt nedaudz arī par otro maču. Taktika pavisam vienkārša - soli pa solim uz priekšu.

"Treniņu laikā uz laukuma ir tikai viena komanda, tāpēc sāncenšu sniegumu nav bijusi iespēja novērtēt," atklāja Krūmiņš. "Šeit viss ir ļoti strikti, tāpēc neesam redzējuši pārējos. Ja salīdzina ar sezonas sākumu, var redzēt, ka beļģi ir labā formā, kas redzams arī pēdējos turnīros."

3x3 basketbolisti sestdien plkst.5.35 pēc Latvijas laika tiksies ar Poliju, bet vēlāk plkst.12.40 paredzēts mačs ar beļģiem. Dienu vēlāk jau sekos spēles ar Ķīnu un mājiniekiem japāņiem. Olimpiskajās spēlēs basketbolisti arī spēkosies ar Serbijas, Krievijas un Nīderlandes izlasēm. Ceturtdaļfināls paredzēts otrdien.

Tokijas olimpisko spēļu norise paredzēta no 23.jūlija līdz 8.augustam. Latviju 14 sporta veidos pārstāvēs 33 sportisti.