Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis par gaidāmo spēli: Svētdien mūs sagaida karš

© USA TODAY Sports/Scanpix/Leta

Svētdien gaidāmā sērijas septītā spēle pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Losandželosas "Clippers" dēvējama par karu, piektdien pēc spēles preses konferencē teica Dalasas "Mavericks" spēlētājs Kristaps Porziņģis.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien guva septiņus punktus NBA izslēgšanas turnīra Rietumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" piedzīvojot zaudējumu.

"Mavericks" mājās ar 97:104 (28:26, 17:22, 32:25, 20:31) piekāpās Losandželosas "Clippers", kas sērijā līdz četrām uzvarām panāca neizšķirtu 3-3.

Porziņģis nospēlēja 30 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Viņš iemeta divus no četriem divpunktu un vienu no trim trīspunktu metieniem. Tāpat liepājnieks trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, tikpat reizes pārtvēra bumbu, reizi bloķēja metienu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, bet "Mavericks" ar Porziņģi laukumā guva par diviem punktiem vairāk nekā zaudēja.

"Uzbrukumā cenšos iespaidot spēli, bet aizsardzībā palīdzēt kā vien varu," par savu lomu izslēgšanas spēlēs teica liepājnieks. "Domāju, ka mani metieni bija labi... Skaidrs, ka svētdien mūs sagaida karš."

Porziņģis sešās "play-off" spēlēs pret "Clippers" tikai vienreiz izcēlies ar vismaz 20 punktiem. Liepājnieks norādīja, ka nav viegli pieņemt jauno lomu komandā, bet viņš to ir pieņēmis.

"Ja komanda vēlos, lai spēlēju šādi, es gatavs darīt visu nepieciešamo, lai mēs sasniegtu nākamo kārtu," norādīja Porziņģis. "Nu jau esmu apradis ar šo domu, un tas mani vairs psiholoģiski neiespaido. Tagad vienkārši cenšos spēlēt savu labāko spēli un izpildīt trenera norādījumus."

Latvijas basketbolists nezināja teikt, kas būtu īstie ieroči, lai gūtu uzvaru izšķirošajā spēlē svētdien, bet viņš bija pārliecināts, ka "Mavericks" laba snieguma gadījumā noteikti svinēs panākumu.

Zīmīgi, ka šajā sērijā nevienai no komandām savā laukumā uzvaru vēl nav izdevies izcīnīt.

Komandas tikās arī iepriekšējās sezonas "play-off" pirmajā kārtā, "Clippers" svinot uzvaru sērijā ar 4-2.

"Mavericks" regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija ceturtā. Dalasieši pamatturnīrā izcīnīja par piecām uzvarām mazāk nekā pretinieki.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.