Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim "double double" "Mavericks" uzvarā; Bertānam 17 punkti

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 21 punktu un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, palīdzot Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru un nostiprināties izslēgšanas spēļu zonā.

"Mavericks" mājās ar 114:110 (31:26, 35:26, 26:31, 22:27) uzvarēja Toronto "Raptors" un svinēja sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs. Porziņģis nospēlēja 34 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā guva 21 punktu un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, nopelnot "double-double". Viņš iemeta sešus no 14 divpunktu un trīs no pieciem trīspunktu metieniem. Tāpat liepājnieks divreiz rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja četras personīgās piezīmes, bet "Mavericks" ar Porziņģi laukumā guva par astoņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Latvijas basketbolists bija rezultatīvākais Dalasas kluba spēlētājs šajā mačā. Viņš pēc ceļgala savainojuma izdziedēšanas, kas liedza piedalīties septiņās spēlēs, laukumā atgriezās trešdien. 20 punkti, desmit atlēkušās bumbas un 11 piespēles Lukam Dončičam, taču 19 punkti un piecas bumbas zem groziem Džeilenam Bransonam. Toronto komandā 31 punkts Džeilenam Herisam un 26 punkti, sešas bumbas zem groziem, kā arī piecas piespēles Malači Flinam.

Zīmīgi, ka "Raptors" šajā spēlē izmantoja vien septiņus basketbolistus. Toronto komanda jau zaudējusi cerības piedalīties "play-off". "Mavericks" sezonas pēdējā spēlē svētdien tiksies ar Minesotas "Timberwolves". Vienu spēli pirms regulārā čempionāta noslēguma "Mavericks" ar 42 uzvarām 71 mačā Rietumu konferencē ieņem piekto vietu. "Mavericks" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, visticamāk, spēkosies ar Losandželosas "Clippers".

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 17 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru, kā arī nopelnīt vietu "play-in" turnīrā.

"Wizards" mājās ar rezultātu 120:105 (31:33, 27:23, 33:20, 29:29) pārspēja Klīvlendas "Cavaliers".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 56 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo divpunktu metienu, trīs no 11 tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Rasels Vestbruks, kurš arī izcīnīja 12 bumbas zem groziem un veica 17 rezultatīvas piespēles, nopelnot karjeras 183. "triple double". Šosezon viņš divciparu skaitli trijos rādītājos kopumā sasniedzis 37.reizes.

Vestbruks piektdien kļuva tikai par trešo spēlētāju NBA vēsturē, kuram septiņās spēlēs pēc kārtas izdevies iekrāt vismaz 15 rezultatīvas piespēles. Iepriekš to paveikuši Džons Stoktons un Aizeja Smits.

Klīvlendas klubā 26 punkti Kolinam Sekstonam, bet 18 punkti un 14 bumbas zem groziem Džeretam Alenam.

Svētdien "Wizards" sezonas pēdējo spēli aizvadīs pret Šarlotas "Hornets".

Uzvara "Wizards" komandai ļāvusi nostiprināties Austrumu konferences desmitajā vietā. "Play-in" turnīrā piedalīsies katras konferences 7.-10.vietas īpašnieces. Divas labākās komandas pievienosies pārējām sešām "play-off" iekļuvušajām vienībām. "Wizards" "play-in" turnīrā tiksies ar Indiānas "Pacers" vai Šarlotas "Hornets".

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.