Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam 12 punkti "Wizards" septītajā uzvarā pēc kārtas

© AP/SCANPIX/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 12 punktus Vašingtonas "Wizards" uzvarā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā 70 punktus kopā sakrāja Bredlijs Bīls un Rasels Vestbruks.

Oklahomasitijas "Thunder" mājās piekāpās Vašingtonas "Wizards" ar 109:129 (35:36, 33:34, 22:30, 19:29).

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 24 sekundes kuras laikā realizēja četrus no septiņiem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas un trīs reizes pārkāpa noteikumus, vienu no tām saņemot tehnisko piezīmi par pārāk emocionālu reaģēšanu pēc paša saņemtās piezīmes, kā arī finišēja ar +/- rādītāju +6.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 37 punktiem bija Rasels Vestbruks, kurš arī izcīnīja 11 bumbas zem groziem un 11 reizes rezultatīvi piespēlēja. Bredlijs Bīls guva 33 punktus, Rauls Neto - 15 punktus.

Vestbrukam tas bija 14."triple-double" pēdējo 16 spēļu laikā. Šosezon viņam tādas ir 28 spēles, bet karjeras laikā ar 174 "triple-double" viņš tuvojas līgas rekordistam Oskaram Robertsonam, kuram ir 181 šāda spēle.

"Thunder" vienībā pa 20 punktiem guva Dariuss Beizlijs un Teo Meildons, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet pa 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām - Lugencs Dorts un Aizeja Robijs.

Otrā puslaika sākumā "Wizards" veica 12:0 izrāvienu, pēc tam tuvāk par sešiem punktiem tās pašas ceturtdaļas beigās pretiniekus šajā spēlē vairs nepielaižot.

"Wizards" ar 26 uzvarām 59 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu grupā, kas dod tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.