Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģa "double-double" neglābj "Mavericks" no zaudējuma

© USA TODAY Sports/Scanpix/Leta

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 23 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, bet viņa pārstāvētā komanda Dalasas "Mavericks" piedzīvoja zaudējumu.

"Mavericks" viesos ar 93:102 (23;24, 19:23, 22:28, 29:27) piekāpās Hjūstonas "Rockets" un pārtrauca piecu uzvaru sēriju.

Porziņģis laukumā pavadīja 36 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā guva 23 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, iekrājot "double-double". Basketbolists grozā raidīja astoņus no 15 divpunktu un divus no četriem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja vienīgo soda metienu. Viņš arī reizi rezultatīvi piespēlēja, bloķēja vienu metienu, reizi kļūdījās un spēli noslēdza ar sliktāko +/- rādītāju komandā -19.

Latvijas basketbolists iepriekšējo maču izlaida plaukstas savainojuma dēļ.

23 punktus guva arī Luka Dončičs, kurš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un piecreiz rezultatīvi piespēlēja. Vēl 18 punkti un sešas bumbas zem groziem Timam Hārdevejam junioram.

"Rockets" uzvaru ar 31 punktu un septiņām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Džons Vols, kurš tikko kā izārstējis labā ceļgala savainojumu. Viņš laukumā nebija devies iepriekšējās četrās spēlēs. Kristiāns Vuds tikmēr pievienoja 22 punktus un desmit bumbas zem groziem.

Šai spēlei bija jānotiek 19.februārī, bet toreiz Teksasu pārsteidza sniega vētra. Šosezon abas komandas savā starpā tikušās trīsreiz, no kurām divās pārāka bija "Rockets".

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs jau ceturtdien, kad mājās tiksies ar Rodiona Kuruca pārstāvēto Milvoki "Bucks".

Dalasas komanda ar 28 uzvarām 50 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.