Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam 17 punkti "Wizards" dramatiskā zaudējumā "Raptors" komandai

© AP/Scanpix/Leta

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva 17 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, viņa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" komandai ciešot zaudējumu.

"Wizards" Tampā ar rezultātu 101:103 (28:19, 33:32, 25:24, 15:28) piekāpās Toronto "Raptors" vienībai, kurai uzvaru pēdējā sekundē izrāva Gerijs Trents juniors.

Bertāns savā otrajā mačā pēc atgriešanās laukumā spēlēja 24 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no astoņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Viņa kontā arī bija piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, viena kļūda un divas piezīmes. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par 12 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Vašingtoniešiem ar 23 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rasels Vestbruks, pa 17 punktiem guva Bertāns un Gerisons Metjūss, 13 punkti, astoņas bumbas zem groziem un četri bloķēti metieni bija Oleksijam Lenam, bet 12 punktus guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja debitants Deni Avdija.

Šīs sezonas līgas ražīgākais spēlētājs Bredlijs Bīls izlaida piekto spēli pēc kārtas, tāpat viesiem nepalīdzēja Rui Hačimura.

"Raptors" rindās ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Paskāls Sjakams, pa 16 punktiem guva Trents un Malahi Flins, 15 punkti bija Deandrē Bembri, bet 14 punkti - Oguguam Anunobi.

"Wizards" spēli iesāka ar izrāvienu 12:1, taču otrajā ceturtdaļā uz brīdi nonāca iedzinējos. Nākamajā ceturksnī pēc puslaika pārtraukuma viesi iekrāja 19 punktu pārsvaru, taču arī šo handikapu mājinieki sadzēsa.

Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, "Wizards" bija iedzinējos ar 98:100, bet pēc Bertāna ievadīta uzbrukuma Vestbruks ar tālmetienu panāca 101:100. Vestbrukam gan pirms tam bija neveiksmīgs nogrieznis, jo ceturto ceturtdaļu viņš iesāka ar astoņiem neprecīziem metieniem no spēles.

Sjakama piezīme uzbrukumā liedz "Raptors" komandai atgūt vadību, bet pēdējā "Wizards" uzbrukumā Rauls Netu no groza apakšas netrāpīja atmugurisku metienu. Trents savāca atlēkušo bumbu un devās pāri laukumam, pēdējā sekundē realizējot tālmetienu - 103:101.

"Wizards" ar 17 uzvarām 49 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, bet "Raptors" ar 20 panākumiem 50 cīņās ir 11.pozīcijā.

Bertānam un komandai priekšā vēl piecas izbraukuma spēles, nākamajā no tām trešdien spēkojoties ar Orlando "Magic".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.