Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Timma esot atstājis "Himki" nometni

© AFP/SCANPIX/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Timma vairs nav kopā ar savu līdzšinējo klubu Maskavas apgabala "Himki", pirmdien sarunā ar Krievijas portālu "sport-express.ru" atklāja komandas ģenerāldirektors Pāvels Astahovs.

Jau ziņots, ka Latvijas aizsargs Dairis Bertāns neturpinās spēlēt Maskavas apgabala "Himki" komandā. Kā sociālajā vietnē "Twitter" paziņoja basketbolista aģents Artūrs Kalnītis, vienošanās pārtraukta, jo klubs kavējas ar algu izmaksu.

Tikmēr pirmdien sarunā ar "sport-express.ru" Astahovs neslēpa, ka "Himki" rindās vairs nav arī Timma, kuram esot bijušas nesaskaņas ar jauno treneri Andreju Maļcevu.

Konflikts starp abām pusēm sācies pirms 28.februāra VTB Vienotās līgas spēles pret latviešu basketbolistu pārstāvēto Zelonas Guras "Stelmet Enea". Timma īsi pirms mača sākuma uzzinājis, ka nav iekļauts starta pieciniekā un nekavējoties devies uz ģērbtuvēm. Kopš tā laika Timma vairs nav trenējies kopā ar "Himki" komandu.

Iepriekš dažādu iemeslu dēļ komandu atstāja arī Gregs Monro, Junas Žerebko, Stefans Jovičs un Devins Bukers.

Basketbolists šosezon Vienotajā līgā aizvadīja desmit spēles, kurās laukumā vidēji pavadīja 24 minūtes un sešas sekundes. Timma vidēji spēlē guva 6,8 punktus, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas un 2,1 reizi rezultatīvi piespēlēja. Eirolīgā viņš piedalījās 16 mačos, vidēji nospēlējot 24 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā caurmērā guva 7,1 punktu, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un reizi pārtvēra bumbu.

Timma "Himki" komandai pievienojās 2019.gada jūnijā, kad pārnāca no Pirejas "Olympiakos".

No 2015. līdz 2017.gadam Timma pārstāvēja citu Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit", bet pēc tam vienu sezonu uzspēlēja Spānijas klubā Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Savas karjeras laikā Timma pārstāvējis arī "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils", "VEF Rīga" komandas.

Basketbolistu 2013.gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". Šobrīd tiesības uz latvieti šajā līgā gan pieder Orlando "Magic" klubam.