Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Noskaidrots NBA zvaigznes Kobes Braienta traģiskās avārijas cēlonis

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Gadu pēc traģiskās helikoptera avārijas Kalifornijā, ASV, kurā dzīvību zaudēja Nacionālā basketbola asociācijas superzvaigzne Kobe Braients, viņa meita un vēl seši cilvēki, izmeklēšana atklājusi notikušā cēloņus, vēsta ārvalstu mediji.

Izmeklēšanas rezultāti atklāj, ka helikoptera pilots pārkāpis federālos lidošanas noteikumus, ielidojot mākoņos. Tiek uzskatīts, ka pilots vairs nav spējis orientēties miglā kā rezultātā ietriecies kalnos Kalifornijas štata dienvidos.

Lai arī pilots domājis, ka cenšas uzņemt augstumu un nokļūt virs mākoņiem, realitātē lidaparāts to zaudējis, kas liecinot, ka pilots zaudējis spēju situācijā orientēties.

Ņemot vērā, ka Braients jau ilgus gadus bija pazīstams ar pilotu, kurš viņu un viņa bērnus vedis uz spēlēm daudzas reizes, tiek pieņemts, ka pilots vēlējies pabeigt lidojumu par spīti laika apstākļiem. Izmeklēšana atklāj, ka helikopters bijis vien dažu minūšu attālumā no lidostas, kurā bija plānots nolaisties.

Pēc dezorientācijas pilots, šķiet, "neizmantoja savus instrumentus, nesaprata tos vai neuzticējās", secinājuši izmeklētāji.