Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Sākas līdzjutēju balsojums par NBA Visu zvaigžņu spēles starta pieciniekiem

© EPA/SCANPIX/LETA

Ceturtdien sācies līdzjutēju balsojums par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles starta pieciniekiem.

Balsojums par Rietumu un Austrumu konferenču starta pieciniekiem noslēgsies 16.februārī plkst.23.59 pēc Austrumkrasta laika jeb 17.feburārī plkst.6.59 pēc Latvijas laika.

Balsošana laikā līdzjutēji var vienu reizi dienā balsot ar NBA lietotnes palīdzību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com". Tāpat ik dienu varēs balsot sociālajā vietnē "Twitter", līdzās tēmturim "NBAAllStar tvītojot vai retvītojot tēmturi ar basketbolista vārdu un uzvārdu vai atzīmējot viņa lietotājvārdu.

Piecas dienas - 30.janvārī, 2., 4., 13. un 16.februārī - atdotajām balsīm būs divtik liela vērtība.

Tāpat kā līdzjutēji, starta piecinieku izvēlē piedalīsies NBA spēlētāji un mediji. Piekto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam būs 50% nozīme, kamēr pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Līdzjutēju balsojuma starprezultāti tiks paziņoti 4. un 11.februārī. Starta piecinieki tiks paziņoti 18.februārī, bet piecas dienas vēlāk būs iespējas iepazīties arī ar NBA Visu zvaigžņu spēles rezervistiem.

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle plānota marta sākumā Indianapolē, kur mājas spēles aizvada "Pacers" komandā.

Iepriekšējā sezonā Čikāgā NBA Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā tālmetienu konkursā latvietis Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu.

Pirms trim sezonām starp rezervistiem Visu zvaigžņu spēlei tika izraudzīts Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. Porziņģis pirms četriem gadiem uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz spēlēja NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā. Savā debijas sezonā jauno zvaigžņu spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs.

2020.gadā zvaigžņu spēlē Lebrona Džeimsa komanda ar 157:155 uzvarēja Jaņņa Adetokunbo vienību.