Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertāns un "Wizards" vienojas par piecu gadu līgumu 80 miljonu dolāru apmērā

© AP/SCANPIX/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Vašingtonas "Wizards" vienojies par jaunu piecu gadu līgumu, kura kopējā summa ir 80 miljoni ASV dolāru (67,4 miljoniem eiro).

Jau iepriekš "Wizards" paziņoja, ka šīs starpsezonas galvenais mērķis sastāvā būs noturēt Bertānu. Viņš vasarā bija pirmais basketbolists NBA, kurš paziņoja, ka nedosies uz sezonas noslēguma daļu Orlando, jo nevēlas gūt traumas pirms karjeras lielākā līguma.

Ziemeļamerikas medijs ESPN vēsta, ka Bertāna līgums paredz sadarbību uz četriem gadiem, bet pēdējā, piektajā, gadā spēlētājam pašam ir iespēja izlemt turpināt vai neturpināt sadarbību.

Bertāna pārstāvētā aģentūra "Baltic sports agency" un ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis vēsta, ka šis ir viens no lielākajiem darījumiem aģentam, kurš bāzējas Eiropā. Bertāna aģents ir latvietis Artūrs Kalnītis.

Ņemot vērā, ka Bertāns iepriekš nav bijis brīvais aģents, "Wizards" bija tiesības basketbolistam piedāvāt lielāku līgumu. Bertāns kļuvis par trešo vislabāk apmaksāto basketbolistu komandā. Priekšā viņam ir tikai kluba zvaigznes Bredlijs Bīls un Džons Vols, kurš pieprasījis maiņu uz citu komandu.

2019./2020.gada sezonā Vašingtonas "Wizards" sastāvā Bertāns aizvadīja 54 spēles, kuru laikā ik mačā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs guva 15,4 punktus, sakrāja 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlēja, 0,7 reizes pārķēra bumbu un 0,6 reizes bloķēja pretinieku metienus.

Tāpat Bertāns tālmetienus izpildīja ar 42,4% precizitāti, bet vidēji mačā viņš roku iemēģināja 8,7 reizes. Bertāns savu snaipera dotību dēļ arī piedalījās Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā, izcīnīdams trešo vietu.

"Wizards" Orlando aizvadīja astoņas regulārā čempionāta spēles, bet "play-off" neiekļuva.

Jau ziņots, ka NBA Spēlētāju asociācija (NBPA) ir nobalsojusi par gatavošanos nākamās sezonas sākšanai 22.decembrī.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".